Σε ρυθμούς salsa

656

Συνεχίζοντας και σήμερα το ταξίδι στις υπέροχες εξωτικές χώρες των χορών, θα ασχοληθούμε και πάλι με κάτι που όχι μόνο θα σας γυμνάσει, αλλά υπόσχομαι πως αν το δοκιμάσετε θα σας ξεσηκώσει για τα καλά. Και ποιός άλλος να ήταν αυτός ο χορός, από τη salsa!!

Κουβανέζικος στην καταγωγή του χορός, πολύ δημοφιλής στη χώρα μας, με ένα σωρό νυχρτερινά μαγαζιά να διοργανώνουν πάρτυ στο όνομα του, φιλοξενώντας τους πολλούς λάτρεις του. Δεν είναι όμως μόνο ο χορός του κεφιού που σε υποχρεώνει να χαμογελάσεις όσο τον χορεύεις. Χορεύοντας συστηματικά  salsa, θα δείτε πως γυμνάζεστε σε πολύ καλό βαθμό.

Η salsa, στηρίζεται στην έντονη κίνηση της λεκάνης και στην πολύ μεγάλη ταχύτητα που απαιτείται για να ακολουθήσεις τον ρυθμό στα πόδια σου. Επιπλέον, ο χορός αυτός, εντάσσει στο φιγουρολόγιο του πάρα πολλές στροφές και συνήθως πολύ γρήγορες. Είναι γνωστό λοιπόν, πως για να καταφέρουμε να στρίψουμε πάνω στον άξονα μας, πρέπει να έχουμε καλή ισορροπία σφίγγοντας το σώμα μας. Έτσι,για άλλη μια φορά, το πάνω μέρος του σώματος μας δεν μένει έξω από τη διαδικασία της εκγύμνασης.

Η τεχνική της είναι σχετικά εύκολη για απλούς χρήστες του χορού, οπότε πολύ σύντομα θα είναι ο νούμερο ένα χορός που θα χρησιμοποιείτε για να γυμναστείτε και να διασκεδάσετε μέχρι τελικής πτώσης όχι μόνο στον χώρο που θα διδάσκεστε τη salsa, αλλά ακόμα και μέσα στο σπίτι ταυτόχρονα με το μαγείρεμα. Οι μουσικές που είναι κατάλληλες γι αυτόν το χορό ανεβάζουν πολύ γρήγορα τη διάθεση και την όρεξη για κούνημα μέχρι να μην αντέχετε άλλο. Έτσι, ακόμα και αν δεν μάθετε ποτέ salsa, φιλικά σας συνιστώ τουλάχιστον να την ακούτε μια φορά τη μέρα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, οτι προκειμένου να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα οφέλη που και αυτός ο χορός έχει να προσφέρει στο σώμα μας, πρέπει πρώτα να τον μάθουμε. Έτσι χρειάζεται υπομονή στην αρχή, μέχρι να καταφέρουμε να κατακτήσουμε τα βασικά βήματα και μετά να προχωρήσουμε σε προπονήσεις περισσότερο εκγύμνασης μέσω του χορού αυτού. Το πόσα μαθήματα χρειαζόμαστε γι’ αυτό τον σκοπό δεν μπορώ να το απαντήσω. Αλλά ξέρω πως με 2 χορούς θα καταλάβετε κι εσείς γιατί σας το συστήνω.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ