Γιατί το αλκοόλ επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες; Ένας πλήρης οδηγός hangover!

814

Είτε το θέλουμε είτε όχι το αλκοόλ δημιουργεί ένα σωρό πράγματα στον οργανισμό μας. Μεταξύ άλλων επιδεινώνει ορμανικά θέματα όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, τα ινωμιώματα και την ενδομητρίωση,

Όχι, μην αισθάνεστε ένοχες επειδή ήπιατε ένα ποτηράκι κρασί…

Αντίθετα, είμαστε εδώ για να βεβαιωθούμε ότι η επόμενη περίοδο σας θα είναι χωρίς προβλήματα. Δεν είναι ότι καλύτερο να περάσετε μια περίοδο με πόνους και κράμπες επειδή το Σαββατοκύριακο το ρίξατε έξω…

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει τις ορμόνες σας

Οι γυναίκες κατακρατούν περισσότερα υγρά από τους άνδρες, και μεταβολίζουν τα χημικά σε αλκοόλη με βραδύτερο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές, η επίπτωση του αλκοόλ είναι πολύ ισχυρότερη στις γυναίκες.

Την ίδια στιγμή, το αλκοόλ αναγκάζει το συκώτι να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C για να το διαλύσει – αφήνοντας σας έτσι με ανεπάρκεια σε αυτά. Επίσης, παθαίνεται αφυδάτωση και χάνετε μαγνήσιο και βιταμίνες Β.

Επιπρόσθετα, το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων σας, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει προβλήματα υγείας, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ινομυώματα και ενδομητρίωση.

Παρόλο που έχουμε την τάση να πίνουμε ένα ποτάκι, όταν θέλουμε να αισθανθούμε πιο χαλαροί ή σέξι, το αλκοόλ στην εξαντλεί τα επινεφρίδια και μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι και πεσμένοι!

Τέλος, το αλκοόλ διαταράσσει τη λειτουργία του σακχάρου στο αίμα. Και όταν πίνουμε… έχουμε την τάση να τρώμε ότι πιο ανθυγιεινό, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις του αλκοόλ ακολουθήστε τον πρακτικό οδηγό hangover.

Πρωί:

Πάρτε μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, και πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι για να καθαρίσετε το συκώτι σας.

Πιείτε ένα ποτήρι χυμό για την υποστήριξη του συκωτιού. Συνδυάστε μια χούφτα σπανάκι, ένα καρότο, τέσσερις μίσχους σέλινου, μισό αγγούρι, μισό ματσάκι κόλιαντρο, 1/3 ματσάκι μαϊντανό, μισό λεμόνι και μισό πράσινο μήλο σε ένα μπλέντερ ή αποχυμωτή.

Απολαύστε ένα πρωινό με δύο αυγά ποσέ, 1/2 φλιτζάνι κινόα και μισό αβοκάντο.

Μεσημέρι:

Φάτε ένα μεγάλο γεύμα αποτελούμενο από καστανό ρύζι, σολομό και κατσαρό λάχανο με σάλτσα σόγιας. Αυτό θα σας τροφοδοτήσει τα θρεπτικά συστατικά που έχετε χάσει και θα εξισορροπήσει τα επιπέδων νατρίου.

Επίσης, πιείτε νερό καρύδας για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών σας και να συμπληρώσετε μαγνήσιο και ασβέστιο στον οργανισμό σας.

Περπατήστε έξω στον ήλιο για 15 λεπτά, χωρίς αντιηλιακό, για να ενισχύσετε τα αποθέματα βιταμίνης D3.

Βράδυ:

Πιείτε ένα ζωμό από κόκαλα ή σούπα κοτόπουλου για να καταπραΰνει τη φλεγμονή από το αλκοόλ.

Κάντε ασκήσεις με μικρές εκτάσεις. Αυτές οι κινήσεις θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση των εσωτερικών οργάνων θα επαναφέρει τα επίπεδα των οιστρογόνων στο φυσιολογικό.

Ξαπλώστε για ύπνο νωρίς για να αποτοξινώσει το ανοσοποιητικό σύστημα του εγκεφάλου σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ