Τα 3 “πρέπει” για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα!

861

Το δέρμα εκφράζει πραγματικά τι συμβαίνει με την υγεία μας. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτά που τρώμε αντικατοπτρίζονται στην εξωτερική μας εμφάνιση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντική για υγιή και λαμπερή εμφάνιση.

Εδώ είναι τρία πράγματα που πρέπει να θυμάστε πάντα για το πως τα τρόφιμα επηρεάζουν το δέρμα σας:

1. Μην φοβάστε το λίπος

Τα καλά λιπαρά, δηλαδή τα απαραίτητα λιπαρά οξέα! Πρόκειται για ένα βασικό στοιχείο για υγιές δέρμα. Δυστυχώς το σώμα μας δεν τα παράγει από μόνο του. Εάν δεν παίρνετε αρκετά καλά λιπαρά από τη διατροφή σας, το δέρμα σας θα το δείξει: ξηρότητα, φλεγμονή, ερεθισμός, ακμή και αμέτρητα άλλα σημάδια.

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ωμέγα-6 είναι απολύτως απαραίτητα για ένα λαμπερό δέρμα. Θα κρατήσουν το δέρμα σας ενυδατωμένο, σφριγηλό και ανθεκτικό στις ρυτίδες και τη χαλάρωση. Οι σπόροι και οι ξηροί καρποί (κυρίως καρύδια), είναι γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και άλλα αντι-φλεγμονώδη. Ο σολομός, το λινάρι, τα αυγά και οι σαρδέλες είναι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά και λειτουργούν ευεργετικά για το δέρμα και την εν γένει υγεία σας.

Ένα ωραίο τρικ… Προσθέστε σπόρους chia στα smoothies και μαγειρέψτε με λάδι καρύδας για μια νόστιμη δόση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Για πρόσληψη ωμέγα-6 λιπαρών οξέων επιλέξτε σιτηρά!

2. Γλουτένη, γαλακτοκομικά, ζάχαρη

Είναι πολύ πιθανό να αγαπάτε το τυρί και τα παγωτά, αλλά προσπαθήστε να περιορίσετε τα γαλακτοκομικά στη διατροφή σας για μια δοκιμαστική περίοδο δύο εβδομάδων. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παρατηρήσετε σαφή βελτίωση στην επιδερμίδα σας. Αν και δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την άμεση σχέση μεταξύ των γαλακτοκομικών προϊόντων και την υγεία του δέρματος, υπάρχουν αρκετά εμπειρικά στοιχεία που καταλήγουν στο συμπέρασμα αυτό.

Αν δεν δείτε κάποιο αποτέλεσμα από την περικοπή των γαλακτοκομικών, δοκιμάστε να αποφύγετε τη γλουτένη και τη ζάχαρη. Αν το σώμα σας έχει δυσανεξία στη γλουτένη, τότε όταν η γλουτένη εισέλθει στον οργανισμό, αυτός αντιδρά με την απελευθέρωση ισταμίνης προκειμένου να καταπολεμήση τον εισβολέα (γλουτένη) κι έτσι δημιουργείται φλεγμονή. Δεδομένου ότι η ακμή είναι μια φλεγμονή του δέρματος, η σύνδεση είναι μάλλον προφανής. Το ίδιο ισχύει και για τη ζάχαρη.

3. Η σωστή πέψη είναι το κλειδί

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο στενά σχετίζονται το δέρμα και η πέψη. Αντίθετα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι σημασία για το δέρμα έχουν τα ποιοτικά καλλυντικά και κρέμες, αλλά στην πραγματικότητα η πέψη είναι πιο σημαντική.

Για παράδειγμα, αν διαπιστώσετε ερεθισμό στο πηγούνι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οφείλεται σε δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος. Βεβαιωθείτε ότι μένετε ενυδατωμένες όλη την ημέρα. Έχετε πάντα μαζί σας πάντα ένα μπουκάλι νερό. Επίσης, καταναλώστε τροφές πλούσιες σε προβιοτικά για να κρατήσετε το έντερο σας σε καλή κατάσταση και κατά προέκταση και το δέρμα σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ