Φυσικό αδυνάτισμα με βότανα

636
Cup of tea

Όλες οι γυναίκες προσπαθούν να χάσουν κιλά με κάθε τρόπο. Σίγουρα έχεις ακούσει ότι τα βότανα είναι μία λύση. Βάλε τώρα στη διατροφή σου τα παρακάτω βότανα και δώσε στον οργανισμό σου τις ευεργετικές ιδιότητες που θα σου προσφέρουν αλλά και τη δυνατότητα να χάσεις εύκολα κιλά.

 

Λουίζα. Η λουίζα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου και αυξάνει την διούρηση, έτσι ώστε να κάνει πιο εύκολη την απώλεια βάρους. Επίσης, αυτό το βότανο ενδείκνυται για όσους έχουν κατακράτηση υγρών και νιώθουν φούσκωμα χωρίς λόγο. Να είσαι προσεκτική αν έχεις υπόταση, γιατί σε μεγάλη δόση μπορεί να ρίξει τη πίεση.

Σπιρουλίνα. Η σπιρουλίνα είναι ένα βότανο με πολλές θρεπτικές ουσίες, μια από αυτές είναι και το GLA, ένα λιπαρό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στα επίπεδα της ινσουλίνης.  Αυτό έχει ως συνέπεια στη μείωση του βάρους.

Γκουαρανά. Έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Επίσης, συμβάλει στην τόνωση του νευρικού συστήματος και έτσι σε βοηθάει να μην καταναλώνεις φαγητό λόγω άγχους ή έντασης.

Πικραλίδες. Η πικραλίδα είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα στην Ελλάδα και μπορεί να σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, μειώνοντας την υπερκατανάλωση τροφής. Επίσης, επιβραδύνει τη πέψη και καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες.

Τσουκνίδα.  Τα φύλλα της τσουκνίδας είναι εξαιρετικά θρεπτικά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Α. Επίσης, η τσουκνίδα βοηθάει στον καθαρισμό του αίματος και στην απώλεια κιλών.

Πράσινο τσάι :

Το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center προτείνει να πίνεις 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά, για να πάρεις μια επαρκή δόση, η οποία προάγει την υγεία σου. Αυτό περιλαμβάνει 240 με 320 χιλιοστόγραμμα πολυφαινολών. Αυτές οι ενώσεις είναι αντιοξειδωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες και ότι μπορεί να αυξήσουν το μεταβολισμό σου. Επίσης, μια ανασκόπηση και μετα-ανάλυση των μελετών για τις επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στην απώλεια βάρους, που δημοσιεύθηκε στην «Nutrición Hospitalaria» το 2014, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να μειώσει ελαφρώς τη λιπώδη μάζα.

Προσοχή το Πράσινο τσάι απαγορεύεται σε ανθρώπους που παίρνουν  αντιπηκτική αγωγή 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα βότανα δεν είναι μαγικά και δεν μπορούν από μόνα τους να διώξουν τα κιλά. Απλά, θα πρέπει να τα εντάξεις ως συμπλήρωμα σε μια ισορροπημένη διατροφή, την οποία ακολουθείς για να χάσεις βάρος.

Πολύ σημαντικό είναι αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας που το γνωρίζεις να ρωτήσεις τον γιατρό σου αν μπορείς να εντάξεις  καθημερινά στην διατροφή σου κάποιο από αυτά τα βότανα!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ