Προσοχή! Ο χυμός πορτοκάλι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για…

724

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δροσιστικά και αναζωογονητικά ροφήματα, είναι ο χυμός πορτοκαλιού. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να πίνεις μαζί με το πρωινό σου ένα κρύο χυμό από φρεσκοστυμμένα πορτοκάλια, γεμάτα βιταμίνη C!

Δυστυχώς, μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Oncology, διαπίστωσε ότι ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του δέρματος.

Η κατανάλωση του γκρέιπφρουτ επίσης ανεβάζει τις πιθανότητες ενός ατόμου να αναπτύξει θανατηφόρο μελάνωμα, την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Παραδόξως, τα πορτοκάλια σε μορφή μη-χυμού και τα γκρέιπφρουτ σε μορφή χυμού, δεν βρέθηκαν να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα τρομακτικά για εμάς που πίνουμε χυμό πορτοκάλι σε καθημερινή βάση, οι ερευνητές λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν αυτά τα αποτελέσματα είναι πραγματικά πειστικά ή όχι.

Έτσι, δεν προτείνουν, ακόμα, τον περιορισμό της κατανάλωσης του χυμού πορτοκαλιού.

Βέβαια, εξακολουθεί να υπάρχει ένα ερώτημα αναπάντητο: Πώς ακριβώς αυτά τα εσπεριδοειδή αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος μας; Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο χυμός πορτοκαλιού και το γκρέιπφρουτ περιέχει “φουροκουμαρίνες” και “ψωραλένιο”, ουσίες οι οποίες κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στο φως.

Και οι 2 αυτές ουσίες αλληλεπιδρούν με το υπεριώδες φως και προκαλούν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του μελανώματος.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, οι ερευνητές προτείνουν ποικιλία στη διατροφή και να αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση συγκεκριμένων τροφών. Όλα από λίγο!

Ο Shaowei Wu, ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Μπράουν, δήλωσε ότι “Προς το παρόν, εμείς δεν συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να κάνουν περικοπές στα εσπεριδοειδή, αλλά εκείνοι που καταναλώνουν πολλά γκρέιπφρουτ ή / και χυμό πορτοκαλιού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και θα πρέπει να αποφεύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ