Μπαχαρικά ενάντια στο χρόνο

945

Πολλές φορές, η λύση σε ένα πρόβλημα δεν βρίσκεται παρά κάτω από τη μύτη μας και πολύ απλά δεν την έχουμε εντοπίσει. Χωρίς αμφιβολία, οι υπερτροφές που χαρακτηρίζονται για τα θρεπτικά συστατικά τους, είναι ζωτικής σημασίας αλλά σε αυτά που βρίσκουμε ισχυρή αντιγηραντική δράση είναι τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά με τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους.

Κανέλα

Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος. Μάλιστα αν ανακατέψετε το τσάι σας με ένα μπαστουνάκι κανέλλας θα σημειωθεί πτώση του σακχάρου του αίματος.

Το αιθέριο έλαιό της αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.

Χρησιμοποιείται ευρύτατα σε περιπτώσεις κρυολογημάτων και ιώσεων.

Μαύρο πιπέρι

Με το που γεύεστε το μαύρο πιπέρι διεγείρεται η έκκριση υδροχλωρικού οξέος, γεγονός που προάγει την πέψη, ειδικά των πρωτεϊνών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το μαύρο πιπέρι στη λαϊκή παράδοση φημίζεται για την ικανότητά του να προλαμβάνει τον μετεωρισμό.

Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.

Ο εξωτερικός φλοιός του προάγει τη διάλυση των λιποκυττάρων.

Μια φαινόλη του πιπεριού, η πιπερίνη, είναι ένας ισχυρός, αντιοξειδωτικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας ο οποίος προάγει την απορρόφηση πολλών βιταμινών, αμινοξέων, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.

Κύμινο

Διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, αναλγητικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιό του έχει εντυπωσιακές αντισηπτικές ιδιότητες, αναστέλλει την ανάπτυξη τοξικών ουσιών που προέρχονται από μύκητες και εξουδετερώνει παράσιτα, βακτήρια και μύκητες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ