Η πρώην του νυν σου: Πώς να διώξεις την ανασφάλεια σου;

1682

Τα ερωτήματα που μας «τρώνε» συνήθως για την πρώην του σύντροφου μας είναι συνήθως αποτέλεσμα προσωπικής μας ανασφάλειας.

Αναλογιζόμαστε αν είναι πιο αδύνατη, πιο γυμνασμένη, πιο επιτυχημένη και προσπαθούμε να πείσουμε τον εκλεκτό της καρδιάς μας ότι είμαστε καλύτερη από την πρώην του.

Το «κλειδί» στην όλη υπόθεση είναι να ξεπεράσετε αυτό το φόβο που σας έχει δημιουργηθεί πείθοντας πρώτα τον εαυτό σας!

Όσο κι αν προσπαθείτε ν’ αντισταθείτε, κάποια στιγμή απλά δεν αντέχετε: θα τον ρωτήσετε και το πιθανότερο είναι ότι θα τον ξαναρωτήσετε. Η περιέργεια, εξάλλου, όταν πρόκειται για θέματα όπως η πρώην… φουντώνει!

Η σχέση, όμως, μπορεί να βυθιστεί στη μιζέρια αν ασχολείστε διαρκώς με το τι έκανε ο καλός σας πριν εμφανιστείτε εσείς στο προσκήνιο. Επαναλαμβανόμενοι καβγάδες, που προκύπτουν εξαιτίας των ίδιων συγκρίσεων και γενικεύσεων, μπορεί να φθείρουν ανεπανόρθωτα τη σχέση. Πώς μπορείτε να διώξετε το φάντασμά της και μαζί τις όποιες αμφιβολίες;

Οι 3 πιθανές ανησυχίες

1. Γιατί ενοχλείται;
Θέλετε να μάθετε τα πάντα γι’ αυτήν, εκείνος όμως φαίνεται να ενοχλείται κάθε φορά που του ζητάτε να μιλήσει για την πρώην; Απόλυτα φυσικό.
Στην αρχή κάθε σχέσης είναι σίγουρα καλό και οι δύο σύντροφοι να προβούν σε μια αμοιβαία ενημέρωση σχετικά με το παρελθόν τους. Είναι υγιές να μιλήσετε δηλαδή και οι δύο για τους πρώην σας. Μην επαναφέρετε, όμως, το θέμα κάθε τρεις και λίγο. Στόχος σας πρέπει να είναι να αφήσετε πίσω το παρελθόν και να εστιάσετε στο παρόν.

2. Ήταν το σεξ καλύτερο;
Πώς και πού; Πόσες φορές σε μια νύχτα; Είχε κάθε φορά οργασμό; Ενδόμυχα αυτές οι σκέψεις απασχολούν το μυαλό μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Κι όμως, οι πολλές λεπτομέρειες δεν βοηθούν σε τίποτα. Λάβετε, δε, υπόψη ότι οι άντρες ανησυχούν για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε. Ό,τι κι αν σας απαντήσει, δεν σημαίνει πως είναι αλήθεια, αφού είναι πολύ πιθανό, στην προσπάθειά του να σας πείσει ότι είναι τέλειος εραστής, να υπερβάλλει.

3. Την σκέφτεται ακόμα;
Θυμάστε τον πρώην, που σας ράγισε την καρδιά; «Ο ποιος;», ίσως βιαστείτε να πείτε. Γιατί, λοιπόν, δεν σκέφτεστε ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το έτερον ήμισυ; Η πρώην, δηλαδή, να είναι ξεχασμένη στα αζήτητα; Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι γυναίκες νιώθουμε στην αρχή της σχέσης περισσότερο ανασφαλείς από τους άντρες. Χρειάζεται όμως να προσέξετε μήπως όλα αυτά υπάρχουν μόνο μέσα στο κεφάλι σας και όχι στο δικό του. Μην αφήνετε το φάντασμα της πρώην να στοιχειώσει τη σχέση.

Σε περίπτωση, πάντως, που οι αμφιβολίες σάς βασανίζουν, καλό θα ήταν να δώσετε χρόνο. Σε εκείνον για να την ξεπεράσει και στη σχέση για να δυναμώσει.
Ζητήσετε επιβεβαίωση. Γνωρίζοντας τα συναισθήματα του καλού σας απέναντί σας, νιώθετε αμέσως μεγαλύτερη σιγουριά.
Αξιολογήσετε τη σχέση. Αν εκείνος είναι εντάξει με εσάς, δεν έχετε κανένα λόγο να αμφιβάλλετε.

Όταν σας προκαλεί!
Τι γίνεται, όμως, όταν εκείνος φέρνει στην επιφάνεια τα παλιά, ξανά και ξανά, ή σας συγκρίνει διαρκώς με την πρώην; Οι λόγοι που το κάνει μπορεί να είναι πολλοί, όπως επειδή θέλει:

-να σας δημιουργήσει ανασφάλειες.
-να σας δείξει ότι δεν είναι ευχαριστημένος μαζί σας.
– να αποφύγει τις ευθύνες απέναντι στη σχέση.

Τι κάνετε τότε; Η λύση είναι μία: βάλτε απ’ την αρχή όρια, κόβοντάς του τη φόρα με φράσεις όπως: «Δεν θέλω ν’ ακούσω τίποτα που να έχει σχέση με το παρελθόν» ή «Θα μιλήσουμε μόνο για σένα και για μένα».

Αν, όμως, εκείνος επιμένει στην ίδια συμπεριφορά, ίσως είναι καιρός ν’ αναρωτηθείτε αν αυτός ο άντρας μπορεί να σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ