Συμβουλές για την καταπολέμηση του άγχους στο πρώτο ραντεβού

731

Το πρώτο ραντεβού με ένα άτομο που μας ενδιαφέρει είναι λίγο αμήχανο σαν διαδικασία, καθώς στην προσπάθεια μας να αρέσουμε στον άλλον μπορεί να κάνουμε κάποια λάθη και να πετύχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα;

Πώς θα αποφύγετε τις «κακές» στιγμές;

1. Μην είστε πολύ σοβαρές

Το θέμα είναι να υπάρχει ισορροπία. Μην προσπαθείτε να το παίξετε κάτι που δεν είστε γιατί σίγουρα θα φανεί αστείο και ανόητο. Καλή η σοβαρότητα, αλλά αν δεν χαλαρώσετε δεν υπάρχει περίπτωση ούτε συζήτηση να τσουλήσει ούτε τελικά χημεία να υπάρξει. Δεν είπαμε να είστε χαζοχαρούμενη, αλλά και η πολλή σοβαρότητα, στην προκειμένη σοβαροφάνεια, βλάπτει!

2. Δεν πρέπει να αναφερθείς στο παρελθόν

Απόλαυσε τη στιγμή και μην επιτρέψεις τις σκιές του παρελθόντος να σου χαλάσουν τη στιγμή. Κανένας άντρας δεν θέλει να γνωρίζει για τους άντρες του παρελθόντος. Κανείς δε θέλει να μάθει για τους πρώην σου, τουλάχιστον στην πρώτη σας συνάντηση. Η όποια αναφορά μπορεί να χαλάσει την ατμόσφαιρα και να προκαλέσει αμηχανία. Οι άντρες μπαίνουν πολύ εύκολα στη διαδικασία της σύγκρισης και αισθάνονται άβολα όταν ακούν μια γυναίκα να μιλά για τον πρώην της. Άλλωστε, ποιος ο λόγος να κάνεις αναφορές στο παρελθόν; Βγαίνεις ραντεβού για να κάνεις μια καινούργια αρχή στη ζωή σου, προσπέρασε το παρελθόν, τις ατυχίες σου, τις δύσκολες στιγμές και τις αναμνήσεις που σε κρατούν πίσω.

3. Το ποτό με μέτρο

Ναι το ξέρουμε νιώθετε αμηχανία και επίσης ξέρουμε ότι έχετε ανάγκη να χαλαρώσετε και να σταματήσει η καρδιά σας να χτυπάει σαν ταμπούρλο. Αλλά το να κατεβάσετε ένα κιλό κρασί ή 4 ποτά σε μία ώρα πιστέψτε μας δεν θα σας βοηθήσει! Όσο και να μη σας πιάνει το ποτό, δεν υπάρχει λόγος να τρομάξετε τον άνθρωπο και να σας περάσει για αλκοολικιά, στην καλύτερη. Η αποθέωση δε, θα είναι να μεθύσετε κιόλας και να μην ξέρετε τι λέτε και τι κάνετε. Υπάρχει περίπτωση αν του αρέσετε πολύ, να σας ξαναπάρει τηλέφωνο, αλλά αν όχι;

4. Μην προδίδετε την ανασφάλειά σας.

Μην κάνετε ερωτήσεις όπως:  Πιστεύεις ότι φαίνομαι καλά; Νομίζεις ότι το ραντεβού πηγαίνει καλά; Πως τα πάω; Τίποτα δεν δείχνει μεγαλύτερη ανασφάλεια από το να ζητάτε την έγκριση του άλλου. Απλά να είστε ο εαυτός σας και θα τα καταφέρετε. Και θυμηθείτε: Δεν είστε υποχρεωμένη να τα κάνετε όλα άψογα  αυτό που θέλετε είναι να δημιουργήσετε μια καλή εντύπωση και τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια γυναίκα που παρουσιάζει τον αυθεντικό εαυτό της και δεν προσποιείται.

5. Οικονομικά

Τι μισθό παίρνεις; Δεν σας αφορά! Είναι μια ερώτηση παγίδα που αρκετές γυναίκες παρασύρονται και την κάνουν. Και όμως, ο άνδρας μπορεί να θεωρήσει ότι ρωτάτε με κάποια σκοπιμότητα. Εδώ πρέπει να είστε πολύ διακριτική για να μη θεωρηθεί ότι ξεπερνάτε τα όρια.

6. Να ακούτε

Όταν βγαίνεις με κάποιον υποτίθεται ότι θα πρέπει και να ακούς αλλιώς αν ήθελες μόνο να μιλάς πήγαινες και σε ψυχαναλυτή! Αυτό που θέλουμε να πούμε, με απλά λόγια, είναι ότι αν αρχίσει να μιλάει για τον εαυτό του ή τη δουλειά του, κάντε μία προσπάθεια να δείξετε ενδιαφέρον, που μπορεί και όντως να δείξετε δηλαδή. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μιλάς και ο άλλος να βαριέται!

7. Όχι πολιτικές συζητήσεις 

Μια σοβαρή πολιτική συζήτηση κατά πολλούς δε δημιουργεί ρομαντισμό. Σ’ ένα πρώτο ραντεβού πρέπει να επικεντρωθείτε στο να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα και χημεία. Αν μια πολιτική συζήτηση χαλαρώνει και τους δυο σας, δεν είναι αποτρεπτικό να την κάνετε δεδομένου ότι στο πρώτο ραντεβού γνωρίζουμε τα ενδιαφέροντα του άλλου αλλά προσέξτε μην καταλήξετε σε υπερβολές… Παραμείνετε στην έκφραση μιας σοβαρής πτυχής του εαυτού σας αλλά φροντίστε αυτή να μην επισκιάσει άλλες όπως την θηλυκότητα σας ή την διάθεσή σας για παιχνίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ