4 διατροφικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο γραφείο

637

Οι πολλές ώρες στο γραφείο σε περιορίζουν στο τομέα της διατροφής σου. Δεν προλαβαίνεις να φας σωστά και αναγκάζεσαι να παίρνεις μαζί σου φαγητό απέξω αλλά και να περιορίσεις τα γεύματά σου μέσα στη μέρα. Απέφυγε τα παρακάτω λάθη που κάνεις στη διατροφή σου στο γραφείο και ξεκίνα να τρέφεσαι σωστά ακόμα και όταν εργάζεσαι.

 

 

Παραγγέλνεις έτοιμα γεύματα

Lifestyle-diet-nutrition-fastfood-office-diet-delivery

 

Τα έτοιμα γεύματα είναι συνήθως φορτωμένα με λιπαρά και θερμίδες! Αυτό κάνει τη διαδικασία της πέψης πιο δύσκολη, ενώ μην εκπλαγείς αν μετά από ένα τέτοιο γεύμα χάσεις την ενέργειά σου. Ο οργανισμός αναγκάζεται να καταπιαστεί με την απορρόφηση του λιπαρού γεύματος και περιορίζει την παροχή ενέργειας στον εγκέφαλο και τους μυς.

 

Περιόρισε τα έτοιμα γεύματα όσο μπορείς ή μάθε να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές. Μια σαλάτα με κοτόπουλο (χωρίς παχυντικά σος) ή ένα φιλέτο κοτόπουλο στο γκριλ ή μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λίγο τριμμένο τυρί, είναι καλές επιλογές για μεσημεριανό. Επίσης, παράγγελνε το φαγητό σου πριν πεινάσεις. Όταν πεινάμε δεν ελέγχουμε εύκολα τον εαυτό μας ως προς την ποσότητα του φαγητού!

 

Μένεις νηστική

hungry-woman

 

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι μένοντας νηστικοί όλοι μέρα κάνουν καλό στη γραμμή τους. Ωστόσο, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, η τακτική αυτή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα για το σώμα σας, αφού επιβραδύνει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Παράλληλα, μένοντας νηστικοί αποδίδεις λιγότερο στην εργασία σου.

 

Προγραμμάτισε σωστά την εβδομάδα ώστε να έχεις κάθε μέρα μεσημεριανό. Μην παραλείψεις να πάρεις μαζί σου στο γραφείο φρούτα ή άλλα ελαφριά σνακ (όπως κράκερς ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά) για ενδιάμεσα μικρογεύματα.

 

Δεν πίνεις νερό 

Tired woman are sleeping and holding cup. Laptop is situated on the table.

 

Μερικές φορές είμαστε τόσο απορροφημένοι στην εργασία μας ή και τόσο φορτωμένοι με δουλειές, που αμελούμε να πιούμε τα απαραίτητα ποτήρια νερό. Από την άλλη, δεν παραλείπουμε να πίνουμε καφέδες ή αναψυκτικά, έχοντας την εντύπωση ότι αυτά τα ροφήματα θα καταπολεμήσουν τη δίψα μας. Μην ξεχνάς όμως ότι τα αναψυκτικά περιέχουν περίπου 6 κουταλάκια ζάχαρης, ενώ η υπερκατανάλωση καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνίες, προβλήματα στο στομάχι, ακόμη και αύξηση της αρτηριακή πίεσης. Προτίμησε, λοιπόν, το νερό και τους χυμούς φρούτων για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου. Να θυμάσαι ακόμη ότι δεν πρέπει να περιμένεις να διψάσεις για να πιεις νερό. Όταν αισθανθείς δίψα σημαίνει ότι ο οργανισμός σου έχει ήδη αρχίσει να αφυδατώνεται. Φρόντισε να κρατάς πάντα κοντά σου μια μεγάλη μπουκάλα νερό, για να μην βρίσκεις αφορμές να μην πίνεις νερό!

 

Τσιμπάς παχυντικά σνακ 

snacking-at-work

 

Το γραφείο είναι ο χώρος για σνακ! Καθώς δουλεύουμε θέλουμε συχνά κάτι να τσιμπήσουμε για να μας δώσει ενέργεια. Ορισμένες φορές, όμως, τσιμπάμε απλώς από συνήθεια ή και βαρεμάρα. Καταφεύγουμε λοιπόν σε παχυντικά σνακ όπως τα κρουασάν ή τα τσιπς, τα μπισκότα κ.ο.κ. Η συμβουλή μας είναι να κρατήσεις την κατανάλωση αυτών των προϊόντων σε μόνο μερικές φορές τον μήνα. Για τις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες προτίμησε υγιεινά σνακ όπως: κράκερς με 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά, ένα μικρό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά στο οποίο μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλάκι μελιού και 3-4 καρύδια, ένα κομματάκι παστέλι, ένα κουλούρι και ασφαλώς φρούτα.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ