Τα ιδανικά σνακ για την παραλία

514

Οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν ξεκινήσει και το «κόλλημα» των περισσότερων γυναικών να είναι σε φόρμα είναι δεδομένο.

Βασική οδηγία για να κρατηθείτε μακρυά από τους πειρασμούς και ταυτόχρονα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού είναι η τήρηση των μικρών και συχνών γευμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας.

Στα 3 κύρια γεύματα (πρωινό – μεσημεριανό – βραδινό) πρέπει να παρεμβάλλονται ενδιάμεσα snacks τα οποία θα εφοδιάσουν τον οργανισμό με ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά πριν την ώρα του επόμενου γεύματος.

Τι πετυχαίνουμε;

–  Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός μας
 Αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση φαγητού όταν έρχεται η ώρα των κύριων γευμάτων

Προτίμησε, λοιπόν εύκολα σνακ που θα σε κρατήσουν και δεν θα πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό στα κοντινά ταρβενάκια.

Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης: Χαρίζουν ενέργεια και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Η κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως παρέχει στον οργανισμό σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Παράλληλα οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχουν αυξάνουν με πιο ομαλό ρυθμό το σάκχαρο στο αίμα σε σχέση με τους απλούς υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη, και διατηρούν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα. Επίσης καλύπτει το αίσθημα του γλυκού χωρίς να σε παραφορτώνει με θερμίδες (1 μπάρα = 90 θερμίδες).

Ξηροί καρποί: Μπορείτε να τους έχετε μαζί σας όπου κι αν βρίσκεστε. Για παράδειγμα 12-13 αμύγδαλα περιέχουν 100 θερμίδες, ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και φυτικές ίνες όπου θα σας χορτάσουν επαρκώς μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος. Μην ξεχνάτε να προτιμάτε πάντα τους ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς.

Χυμοί: Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας επιβάλλουν τη συχνή ενυδάτωση. Εύκολες, γρήγορες και ταυτόχρονες απολαυστικές δροσιστικές προτάσεις εκτός από το αγαπημένο μας νερό είναι και οι χυμοί. Οι χυμοί είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη, ενώ περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων. Όταν επιλέγουμε τυποποιημένους χυμούς, ανάλογα με την κατηγορία που θα καταναλώσουμε μπορεί να λάβουμε αυξημένο θερμιδικό περιεχόμενο, καθώς υπάρχουν κατηγορίες με προστιθέμενη ποσότητα γλυκαντικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης και της κοινής ζάχαρης.

Φρούτα: Αναμφίβολα, τα φρούτα θεωρούνται από τις πιο υγιεινές και χορταστικές επιλογές που μπορούμε να έχουμε πριν από τα κύρια γεύματα καθώς μας εφοδιάζουν άμεσα με ενέργεια και πολύτιμες βιταμίνες. Προτιμήστε να καταναλώνετε τα φρούτα με την φλούδα – πάντα καλά πλυμένα- καθώς θα σας παρέχουν ένα σημαντικό ποσό φυτικών ινών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ