Κοτόπουλο με κάρυ

393

ΜΕΡΙΔΕΣ 2-4. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 45Λ.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κοτόπουλο:

  • 4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κάρυ, σε σκόνη
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • 350 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 240 ml. κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Dip  με γιαούρτι – κάρυ:

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ¼ κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το σερβιρισμα:

Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Πίτες ψημένες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τα κοτόπουλα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να δημιουργηθεί μία κρούστα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30-35 λεπτά περίπου.
  • Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πίτες και το dip με γιαούρτι- κάρυ.
  • Εκτέλεση για το dip με γιαούρτι- κάρυ: Σε ένα μικρό ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dip.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here