Η μοναδική “δίαιτα” που θα χρειαστείς ποτέ…!

684

Ναι, είναι αδιαμφισβήτητο ότι είναι απαραίτητη η σωστή διατροφή.

Δεν είναι όμως απαραίτητη μια θερμιδική, χημική ή οποιαδήποτε άλλη εξωτική δίαιτα! Αυτές είναι οι δίαιτες των μέσων ενημέρωσης και της μόδας.

Το σημαντικό δεν είναι να χάσετε βάρος, αλλά να το χάσετε σωστά.

Να χάσετε βάρος από τους γοφούς και όχι υγρά και μυϊκή μάζα.

Να φροντίσετε την υγεία και όχι μόνο την εμφάνιση!

 

Ο τρόπος για να καταφέρετε να χάσετε σωστά και υγιεινά κιλά:

 

  1. Σταματήστε να διαβάζετε περιοδικά που σας κάνουν να αισθάνεστε χάλια

Σταματήστε να διαβάζετε άρθρα με τίτλο «Διατροφή εκτάκτου ανάγκης!» ή «Χάσε κιλά σε 2 εβδομάδες για να βγεις στην παραλία». Σταματήστε να ασχολείστε με εκπομπές, περιοδικά και ιστοσελίδες που προβάλουν τις ατέλειες των celebrities, μόνο και μόνο για να τονίσουν αρνητικά το γεγονός ότι δείχνουν «ανθρώπινοι». Δεν είναι εποικοδομητικό να παρακολουθείς σκηνές όπου μια νέα μητέρα  γελοιοποιείται ακριβώς επειδή δεν έχει χάσει ακόμη τα κιλά της εγκυμοσύνης και έχει υποστεί χαλάρωση. Όλα αυτά τα μέσα προσπαθούν να μας πουλήσουν την τελειότητα με στόχο να μισήσουμε τον εαυτό μας.

 

2. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τα μοντέλα που βλέπετε στις διαφημίσεις

Είναι εύκολο να προσποιηθείτε ότι αυτές οι εικόνες και τα μηνύματα δεν σας επηρεάζουν, αλλά , δυστυχώς, το κάνουν. Μελέτες έχουν δείξει ότι κοιτάζοντας τέτοιες φωτογραφίες επηρεάζεται αρνητικά η αυτοεκτίμηση και η εικόνα για το σώμα μας. Ακόμα και όταν καταλαβαίνουμε ότι οι εικόνες αυτές δεν είναι πραγματικές ή ότι υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα επαγγελματιών που βελτιώνουν με διάφορα μέσα το τελικό αποτέλεσμα- θα εξακολουθούμε να συγκρίνουμε την εμφάνιση μας με αυτή των μοντέλων.

 

3. Αγαπήστε το σώμα σας και θα σας αγαπήσει κι αυτό!

Η δυσαρέσκεια για το σώμα μας, το βάρος ή τα μαλλιά μας, μας κάνει ακριβώς να αισθανόμαστε χάλια. Όταν νιώθουμε άσχημα, είναι σημαντικά λιγότερο πιθανό να πραγματοποιηθούν θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Όταν μισούμε το σώμα μας, δεν έχουμε κίνητρο για να το θρέψουμε σωστά. Όταν κάνουμε δίαιτα για να πετύχουμε μια συγκεκριμένη εμφάνιση, αντί για να αισθανθούμε καλύτερα και πιο υγιής, κινδυνεύουμε να προκαλέσουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση και να αισθανθούμε ντροπή για το σώμα μας. Να μπούμε δηλαδή σε ένα φαύλο κύκλο που μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να απελευθερωθούμε από αυτόν.

 

Εναλλακτικά, όταν αγαπάμε και αποδεχόμαστε το σώμα μας με τον τρόπο που είναι τώρα, έχουμε τη διάθεση να το αντιμετωπίσουμε με τον σεβασμό που του αξίζει.

Όταν αγαπήσουμε το σώμα μας, θα το θρέψουμε σωστά σε μια προσπάθεια να προάγουμε την υγείας και όχι την εμφάνιση μας!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ