Πως τα χρώματα δείχνουν το χαρακτήρα κάθε παιδιού

573

Οι μικρές λεπτομέρειες σε πράγματα που επιλέγουμε είναι αυτές που μας κάνουν να διαφέρουμε μεταξύ άλλων. Μέσα από τις επιλογές μας ξεδιπλώνονται κάποιες φορές και οι πτυχές του χαρακτήρα μας. Τα χρώματα είναι μία τέτοια λεπτομέρεια ειδικά στις μικρές ηλικίες. Αναλύοντας την επιλογή κάθε παιδιού στις ζωγραφιές του, μπορούμε να καταλάβουμε τη συναισθηματική του κατάσταση αφού τα χρώματα που επιλέγουν τα παιδιά δεν είναι τυχαία. Θα πρέπει όμως πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, πριν προβούμε σε συμπεράσματα, ότι ρόλο παίζει το φύλο και η ηλικία του παιδιού. Στη συνέχεια θα δούμε τι υποδηλώνει σε γενικές γραμμές το χρώμα που επιλέγει κάθε παιδί ως αγαπημένο του, για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του.

Κίτρινο: Η επιλογή του χρώματος δείχνει ένα παιδί δυναμικό με ανησυχίες. Επίσης είναι το χρώμα της επικοινωνίας και της φιλοδοξίας.

Πράσινο: Συμβολίζει την ελπίδα για ζωή, και θεωρείται το χρώμα της αρμονίας, της κοινωνικής προσφοράς, του αλτρουισμού. Τα παιδιά που το επιλέγουν έχουν επιμονή, υπομονή αλλά παράλληλα είναι και εσωστρεφή.

Μπλε: Πρόκειται για ένα παιδί περισσότερο ήρεμο από τα άλλα. Συνήθως επιλέγεται από τα αγόρια λόγω κοινωνικής και μόνο καταβολής. Το μπλε είναι το χρώμα της συναισθηματικής ωρίμανσης και της λογικής.

Ροζ: Το επιλέγουν κυρίως τα κορίτσια γιατί συνήθως εκφράζει και την θηλυκή μας πλευρά. Είναι το χρώμα της αθωότητας και της παιδικότητας.

Άσπρο: Εκφράζει την ειλικρίνεια την καθαρότητα και τη διαφάνεια. Ωστόσο παιδιά που ζωγραφίζουν πολύ μικρά σχέδια αφήνοντας κενή την υπόλοιπη σελίδα συνήθως είναι δειλά και συγκρατημένα.

Μαύρο:  Πρόκειται για ένα χρώμα σταθερό και αυστηρό. Για το παιδί υποδηλώνει αυτοσυγκράτηση, αυτάρκεια και εσωστρέφεια

Γκρι: Το χρησιμοποιούν παιδιά με έντονη εσωστρέφεια και μια μικρή έλλειψη φαντασίας. Το γκρι συμβολίζει τη ψυχρότητα και την απομόνωση.

Κόκκινο: Η προτίμηση στο κόκκινο χρώμα δηλώνει χαρακτήρα έντονο και παρορμητικό. Το κόκκινο συμβολίζει την αγάπη, την ενότητα, το θυμό και την ένταση.

Πορτοκαλί: Είναι το χρώμα της χαράς, της αισιοδοξίας και της ζεστασιάς. Δείχνει ένα παιδί ήρεμο γλυκό και εξαιρετικά συναισθηματικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ