Πως τα χρώματα επηρεάζουν τον ύπνο μας

766

Τα χρώματα και η διακόσμηση ενός δωματίου μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του ύπνου. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πόσες ώρες κοιμόμαστε, τι όνειρα βλέπουμε αν σηκωνόμαστε ξεκούραστοι ή ακόμα τι διάθεση έχουμε για σεξ. Στη συνέχεια θα δούμε αναλυτικά τι μας προκαλεί το κάθε χρώμα όταν πλαισιώνει το δωμάτιο μας.

Μπλε ιδανικό για ύπνο: Το μπλε υπνοδωμάτιο αποτελεί εγγύηση για ένα γεμάτο, ήσυχο και γλυκό ύπνο, όπως και τα υπνοδωμάτια που κυριαρχούν το πράσινο και το κίτρινο χρώμα. Το μπλε χρώμα συνδέεται με την ηρεμία και εκτιμάται ότι ρίχνει τον καρδιακό παλμό, ακόμη και την αρτηριακή πίεση του αίματος.

Καταθλιπτικά το γκρι και καφέ: Ένα γκρι ή ένα καφέ υπνοδωμάτιο δεν υπόσχεται και τον καλύτερο ύπνο αφού τα δύο αυτά χρώματα φαίνεται ότι είναι καταθλιπτικά. Τα άτομα που κοιμούνταν σε υπνοδωμάτια όπου κυριαρχεί στους τοίχους το καφέ χρώμα δεν κοιμούνται παραπάνω από έξι ώρες κάθε νύχτα, ενώ το ίδιο συμβαίνει για όσους κοιμούνται σε δωμάτια με γκρι χρώμα στους τοίχους. Επιπλέον τα γκρι υπνοδωμάτια αποτελούν τον χειρότερο «εχθρό» της οικονομίας  καθώς ενισχύουν τον καταναλωτισμό!

Το μωβ φέρνει εφιάλτες: Αν και αρκετά άτομα θεωρούν ότι το μωβ χρώμα χαρίζει μια νότα πολυτέλειας στην κρεβατοκάμαρα, τελικώς μειώνει τις ώρες του ύπνου. Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο χρώμα προκαλεί διέγερση και μπορεί να μειώσει τις ώρες του ύπνου. Τα άτομα που κοιμούνταν σε μωβ δωμάτιο ξυπνούσαν σε λιγότερο από έξι ώρες κατά μέσον όρο. Το μωβ χρώμα ενισχύει τη δημιουργικότητα, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πιο έντονα όνειρα, ή ακόμη και σε εφιάλτες. Επιπλέον προκαλεί το αίσθημα της κούρασης μετά το πρωινό ξύπνημα!

Το κόκκινο εκτοπίζει το σεξ: Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα χρώματα μέσα στο υπνοδωμάτιο επηρεάζουν και άλλες δραστηριότητες όπως είναι το σεξ. Για παράδειγμα, τα ζευγάρια που κοιμούνται σε υπνοδωμάτια που είναι διακοσμημένα στο χρώμα της καραμέλας κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα κατά μέσον όρο. Όσα κοιμούνται όμως σε κόκκινα υπνοδωμάτια δεν επιδίδονται σε σεξουαλικές περιπτύξεις περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα βάψετε το δωμάτιο σας επιλέξτε την κατάλληλη απόχρωση ανάλογα πάντα με το τι θέλετε να πετύχετε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ