4 τρόποι για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο!

732

Τα μαλλιά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, πέρα από την εμφάνιση μας. Βοηθάνε στη μόνωση του σώματος όταν κάνει κρύο και κρατάνε δροσερό το κεφάλι κατά τις ζεστές ημέρες. Επίσης, μας προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Δεδομένου ότι ενεργούν ως φίλτρο μεταξύ του δέρματος και της ηλιακή ακτινοβολίας, τα θυλάκια της τρίχας μπορεί να υποστούν σοβαρή ζημιά, αν δεν προστατεύονται επαρκώς.

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο επηρεάζει το προστατευτικό φράγμα των φυσικών ελαίων που όλοι έχουμε στο τριχωτό της κεφαλής μας, προκαλώντας τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με συνέπεια τη δημιουργία φλεγμονής.

Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μπορεί να επιδιορθωθούν προσωρινά και να φαίνονται υγιή, αλλά τίποτα δεν μπορεί να δώσει μόνιμη “λύση”. Όταν τα μαλλιά είναι κατεστραμμένα, μπορείτε να τα βοηθήσετε με θεραπείες πρωτεΐνης και ελαίων για απαλότητα και υγρασία και να βελτιώσετε την εμφάνισή, αλλά τα αποτελέσματα είναι προσωρινά. Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν μόνιμα τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι να τα κόψετε και να τα αφήσετε να αναγεννηθούν.

Έτσι, αντί να χρειαστεί να κόψεις όλα τα μαλλιά σου, γιατί να μην αποφύγεις τη ζημιά από τον ήλιο; Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το τι μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τα μαλλιά, το τριχωτό της κεφαλής και τα τριχοθυλάκια υγιή και αυτό το καλοκαίρι:
1. Καπέλο
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία καπέλων για να ταιριάξεις με κάθε σου look. Το καπέλο θα κάνει ευτυχισμένο το δέρμα και τα μαλλιά σου, ενώ ταυτόχρονα θα σε κρατάει δροσερή, προσφέροντας σκιά. Μπορεί επίσης να το χρησιμοποιήσεις και ως fashion statement!
2. Οξείδιο του ψευδαργύρου
Εάν δεν πρόκειται να φορέσεις καπέλο, δοκίμασε να κάνεις μασάζ με αντηλιακή κρέμα, που περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου, πάνω στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής σου. Εφαρμόζοντας αντηλιακό, θα βοηθήσεις στην προστασία των ευαίσθητων περιοχών.

3. Αντηλιακό:
Μπορείτε να εφαρμόσεις αντηλιακό απ ‘ευθείας στα μαλλιά! Μερικές φορές, το ίδιο προϊόν που χρησιμοποιείς στο πρόσωπο και στο σώμα, είναι ικανό να λειτουργήσει να προστατεύσει και τις τρίχες. Απλά ζέστανέ το ανάμεσα στα χέρια σου και, στη συνέχεια, με τα δάχτυλα σου πέρασε το μέσα από τα μαλλιά.

4. Φυσικά έλαια:
Αυτά τα έλαια έχουν τριπλό καθήκον: Εξομαλύνουν την επιδερμίδα, προσθέτουν λάμψη και παρέχουν φυσική προστασία από τον ήλιο. Τα αγαπημένα του καλοκαιριού είναι έλαιο από σπόρους βατόμουρου, από αβοκάντο, από καρύδα και φυσικά από ελαιόλαδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ