5 ορεκτικά που πρέπει να κρατήσεις μακριά από τη διατροφή σου

750

Υπάρχουν συγκεκριμένα ορεκτικά τα οποία περιέχουν μεγάλο ποσοστό θερμίδων. Τώρα που το καλοκαίρι έφτασε και πρέπει να κρατήσεις τη σιλουέτα σου για τη παραλία, δες παρακάτω ποια ορεκτικά πρέπει να αποφύγεις για να διατηρήσεις το σώμα που έχεις χωρίς να πάρεις επιπλέον κιλά.

 

1. Τηγανητό Καλαμάρι

photolibrary_rf_photo_of_fried_calamari

Το τηγανητό καλαμάρι τρώγεται είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως μεζές. Την περίοδο της νηστείας θα λέγαμε ότι έχει την τιμητική του. Όπως τα περισσότερα θαλασσινά, το καλαμάρι είναι πολύ θρεπτικό. Όταν όμως το τηγανίσεις με χυλό, προσθέτεις στη μερίδα σου θερμίδες και λιπαρά. Προτίμησε να απολαύσεις το καλαμάρι στη σχάρα! Διαφορετικά, επέλεξε γαρίδες, που είναι χαμηλές σε κορεσμένα λίπη και θερμίδες, ενώ παράλληλα είναι καλή πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Αν θέλεις να τις φας με σάλτσα, προτίμησε σάλτσα ντομάτας.

 

2. Γεμιστές φλούδες πατάτας

photolibrary_rf_photo_of_stuffed_potato_skins

Φλούδες πατάτας γεμιστές με λιωμένο τυρί, κομματάκι μπέικον και ξινή κρέμα. Το ξέρουμε πως ακούγεται δελεαστικό. Πρόκειται όμως για ένα ορεκτικό πλούσιο σε κορεσμένα λίπη. Το μυστικό για να απολαύσεις τις φλούδες είναι να φας μόνο μία. Αν τα καταφέρεις! Διαφορετικά, προτίμησε γεμιστά μανιταράκια, με τυρί και τριμμένη φρυγανιά, που έχουν περίπου 50 θερμίδες το ένα.

 

3. Τηγανητές πατάτες με τυρί

getty_rf_photo_of_cheese_fries

Ορισμένα ορεκτικά έχουν περισσότερες θερμίδες κι από ένα κυρίως γεύμα, όπως για παράδειγμα μια μερίδα πατάτες τηγανητές με λιωμένο τυρί, ή με τυρί κομματάκια μπέικον και σάλτσα ranch. Καλώς ή κακώς, οι τηγανητές πατάτες πρέπει να αποφεύγονται, πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται από άλλες παχυντικές λιχουδιές. Προτιμήστε πατάτες φούρνου αρωματισμένες με ρίγανη ή κόλιανδρο, σάλτσα λεμόνι ή σκέτες, ελαφρώς αλατισμένες.

 

4. Τηγανητές ροδέλες κρεμμυδιού

getty_rm_photo_of_fried_onions

Τηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού ή η αμερικανική λιχουδιά «onion blossom», ένα ολόκληρο παναρισμένο τηγανητό κρεμμύδι, είναι ορεκτικά που καλύτερα να αποφεύγεις αν θέλεις να απαλλάξεις τον οργανισμό σου από πλήθος θερμίδων και λιπαρών! Ένα λαχανικό, όπως το κρεμμύδι, είναι καλή αρχή για το γεύμα σου, όταν όμως το τηγανίσεις και το σερβίρεις με παχυντικά dips τότε έχεις χάσει το νόημα της υγιεινής διατροφής! Προτίμησε λοιπόν λαχανικά στη σχάρα, με λίγο ελαιόλαδο.

 

5. Φτερούγες κοτόπουλου

getty_rm_photo_of_chicken_wings

Μια τυπική μερίδα buffalo chicken wings δίνει περισσότερες από 700 θερμίδες και 40 γραμμάρια λίπη. Οι διάφορες σάλτσες που συνοδεύουν τις φτερούγες προσθέτουν ακόμη 200 θερμίδες περίπου και λίπη 20g. Μιλάμε, λοιπόν, για 900 θερμίδες πριν καν ξεκινήσεις το κυρίως γεύμα σου. Γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό, όπως πικάντικο κοτόπουλο και λαχανικά, τυλιγμένα σε φύλλο μαρουλιού. Κάθε wrap πικάντικου κοτόπουλου έχει 160 θερμίδες, γι’ αυτό καλύτερα να περιοριστείς στα δύο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ