Αποτοξίνωσε τον οργανισμό σου αλλάζοντας τις διατροφικές σου συνήθειες

669

Το ήξερες ότι η πέψη απαιτεί περισσότερη ενέργεια από οποιανδήποτε άλλη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος; Δεν είναι τυχαίο ότι νιώθουμε εξαντλημένοι μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε για να απελευθερώσουμε έξτρα ενέργεια, είναι να κάνουμε την πέψη μας όσο πιο σύντομη γίνεται.

Αυτή η έξτρα ενέργεια μπορεί καλύτερα να υποστηρίξει άλλες κρίσιμες λειτουργίες του σώματος όπως κυκλοφορία του αίματος, την αναπνοή και τις απεκκρίσεις, όλα αυτά τα οποία βοηθούν για τη βελτίωση της επιδερμίδας, την οξυγόνωση των κυττάρων και τη μείωση του περιττού λίπους στο σώμα. Όσο λιγότερο λίπος αποθηκεύεται στο σώμα, τόσο καλύτερη φαίνεσαι αλλά και αισθάνεσαι.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε μια αρχή, είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που παίρνουμε τα γεύματα. Προσαρμόζοντας, απλά το πώς τρώμε, μπορούμε να βελτιώσουμε την πέψη και να απολαύσουμε την μείωση του βάρους μας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χωρίς να να αποχωριστούμε τα αγαπημένα μας φαγητά. Με λίγα λόγια, μπορούμε να τρώμε τα πάντα που θέλουμε με βασική προϋπόθεση να μην τα τρώμε την ίδια στιγμή.

Οι ακόλουθες συμβουλές θα σε βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού όταν θα αρχίσεις να παρατηρείς πως χάνεις κιλά, βελτιώνοντας την πέψη ή απλά νιώθοντας μεγαλύτερη ενέργεια μέσα στη μέρα σου. Κάνοντας μικρές αλλαγές στην διατροφική σου ρουτίνα μπορείς να δεις θετικά αποτελέσματα, οπότε δεν χάνεις να δοκιμάσεις μια ή και όλες από τις παρακάτω ιδέες ώστε να πετύχεις τους στόχους σου.

1. Συνδύασε σωστά τα γεύματα

Προσπάθησε να μείνεις αφοσιωμένος στους νέους διατροφικούς κανόνες. Θυμήσου πως μπορείς να απολαμβάνεις ό,τι θες αρκεί να μην είναι την ίδια χρονική στιγμή.

Είναι σημαντικό να περιμένεις τρεις με τέσσερις ώρες ανάμεσα στα γεύματα αλλάζοντας κατηγορίες (ζωική πρωτείνη, άμυλο ή ξηρους καρπούς/σιτάρι/αποξηραμένα φρούτα και δοκίμασε λαχανικά που δεν έχουν άμυλο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας)

2. Βάλε τα άψητα λαχανικά στη διατροφή σου

Τα άψητα λαχανικά ενυδατώνουν τον οργανισμό και όσο πιο συχνά τρως τόσο πιο εύκολα παραμένεις σε έναν σωστό τρόπο διατροφής το υπόλοιπο της ημέρας.

Πριν το μεσημεριανό σου ή το βραδινό σου μην ξεχάσεις και ένα συνοδευτικό από άψητα λαχανικά (σπαράγγι, μπρόκολο, κρεμμύδι, σπανάκι) και μια πράσινη σαλάτα αντίστοιχα.

Όχι μόνο θα επωφεληθείς ενός υγιεινού γεύματος αλλά θα λάβεις μέσω των άψητων λαχανικών τα απαραίτητα ένζυμα, τα οποία θα ενισχύσουν την πέψη.

3. Περιόρισε την καφεΐνη και το αλκοόλ

Ο καφές, το αλκοόλ και η σόδα αφυδατώνουν τον οργανισμό, περιορίζουν τη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και διαταράσσουν τα επινεφρίδια.

Αν είσαι φαν του καφέ, μπορείς να τον απολαύσεις το πρωί αλλά όχι μετά από γεύματα καθώς θα σου απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Όσον αφορά στο αλκοόλ, μπορείς να επιλέξεις ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό σου.

4. Περιόρισε τη ζάχαρη

Έρευνες έχουν δείξει πως η λήψη επεξεργασμένης ζάχαρης μπορεί να βλάψει τον μεταβολισμό, να επιταχύνει τη γήρανση και ίσως να οδηγήσει σε παχυσαρκία ή ακόμη και διαβήτη.

Το σώμα μας θέλει γλυκά αλλά όχι με τη μορφή που νομίζουμε όπως αναψυκτικά, ζαχαρωτά και μπισκότα αλλά με γλυκά φρούτα από τα οποία θα λάβουμε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Όσο πιο συχνά καταναλώνουμε γλυκά όπως κρουασάν, σοκολάτες κτλ τόσο πιο συχνά θα τις αναζητά το σώμα μας.

Μπορείς σιγά-σιγά να αντικαταστήσεις τα παραπάνω με smoothies φρούτων με τα οποία θα πάρεις την γλύκα αλλά και τα θρεπτικά συστατικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ