Μπισκότα σοκολάτας με φιστίκα

576

Φτιάξε μόνη σου στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα cookies σοκολάτας με φιστίκια. Ένα ελαφρύ επιδόρπιο για να απολαύσεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

 

Υλικά για 10 μερίδες

  • 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτακατάλληλη για διαβητικούς
  • 20 γραμμάρια canderel σκόνη
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 50 γραμμάρια αλατισμένων φιστικιών (χωρίς να αφαιρεθεί το κέλυφος τους)

 

Μέθοδος παρασκευής της συνταγής

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 160 °C.

2. Λιώσε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

3. Ξεχώρισε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια. Ανακάτεψε τους κρόκους των αβγών μαζί με την σκόνη του Canderel.

4. Ενσωμάτωσε προσεκτικά τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα από τους κρόκους των αβγών.

5. Τοποθέτησε το αλεύρι μέσα στο μείγμα, μετά πρόσθεσε τα χτυπημένα ασπράδια των αβγών και ανακάτεψε προς τα πάνω έτσι ώστε να μην φύγει ο αέρας. Στο τέλος τοποθέτησε και τα κομματάκια από τα φιστίκια.

6. Τοποθέτησε το μείγμα μέσα σ’ ένα ταψί επενδυμένο με αντικολλητικό χαρτί (χαρτί μαγειρέματος) και άλειψε από πάνω με βούτυρο. Στο τέλος, τοποθέτησε όλο το μείγμα μέσα στο φούρνο και ζέστανέ το για 45 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια του αρχίζει να αφρίζει.

 

Το Canderel είναι μια άσπρη, άοσμη σκόνη, περίπου 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Συγκεκριμένα, είναι ένα χαμηλό σε λιπαρά τεχνητό γλυκαντικό το οποίο είναι διαθέσιμο σε δισκία αλλά και σε μορφή κόκκων σκόνης. Ένα μικρό κουταλάκι Canderel σε μορφή σκόνης ισοδυναμεί σε γλυκάδα με ένα μικρό κουταλάκι ζάχαρης, όμως το Canderel έχει 8 φορές λιγότερη ποσότητα θερμίδων σε σύγκριση με την ζάχαρη.

 

Το Canderel πλέον αποτελεί το ιδανικό γλυκαντικό για όσους επιθυμούν να περιορίσουν τη ζάχαρη, όχι όμως και την γλυκιά γεύση!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ