Τι λάθη κάνουμε στον διάδρομο του γυμναστηρίου; (ή του σπιτιού)

683

Όσο υπάρχει το δίλημμα ανάμεσα στο τρέξιμο στο διάδρομο ή έξω στο δρόμο, δεν γίνεται να αρνηθούμε πως ο διάδρομος αποτελεί τον πιο πρακτικό τρόπο τζόκινγκ όταν είσαι απασχολημένος και όχι τόσο κοντά σε ένα όμορφο πάρκο ή όταν ο καιρός δεν είναι τόσο ιδανικός.

Επομένως, για εκείνες τις φορές που θέλουμε να αφιερώσουμε το χρόνο μας κάνοντας διάδρομο, είναι σημαντικό να εντοπίσουμε σημαντικά λάθη που κάνουμε και να τα διορθώσουμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη φυσική μας κατάσταση.

1. Κρατιέσαι από τα «χερούλια»

Πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν τον διάδρομο, κρατιούνται από τα χερούλια είτε από νευρικότητα είτε από ανασφάλεια, κάτι που προκαλεί ένα αδέξιο βάδισμα. Οι ώμοι πηγαίνουν ασυναίσθητα πάνω από τα αυτιά, ο αυχένας «σφίγγεται», μειώνοντας σημαντικά τη ροή του αίματος και προκαλώντας ημικρανίες.

Πώς να το διορθώσεις: Αν νιώθεις ανασφάλεια στον διάδρομο για το αν μπορείς να ισορροπήσεις τότε προσάρμοσε τη ταχύτητα. Μπορείς να ξεκινήσεις από αργό βάδην και σιγά σιγά να ανεβάσεις τη ταχύτητα. Επίσης, όταν δεν ακουμπάς τα χέρια σου, γίνεται ολοκληρωμένη αερόβια άσκηση και καίγονται περισσότερες θερμίδες.

2. Περπατάς στο πίσω μέρος του διαδρόμου

Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ένα σοβαρό ατύχημα καθώς όταν κάποιος τρέχει στην άκρη του διαδρόμου, πέρα από το ότι τα πόδια του κουράζονται περισσότερο, μπορεί να «σκοντάψει», και να πέσει εκτός διαδρόμου.

Πώς να το διορθώσεις: Αν θες να απασχοληθείς με κάτι όσο τρέχεις, απόφυγε τις οθόνες και τις τηλεοράσεις που βρίσκονται από πάνω σου. Ασυναίσθητα, για να βλέπεις καλύτερα, πας προς τα πίσω. Προτίμησε μουσική με τα ακουστικά σου.

3. Έχεις το ίδιο πρόγραμμα

Οι περισσότεροι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα τρεξίματος και έτσι σιγά σιγά το σώμα συνηθίζει. Η σωστή γυμναστική αποτελείται από διαρκείς προκλήσεις, οπότε μην επαναπαύεσαι και δοκίμασε τα όρια σου με εναλλαγές στην ταχύτητα και στην κλίση του διαδρόμου.

Πώς να το διορθώσεις:  Μπορείς να περπατήσεις σε υψηλό επίπεδο κλίσης (8-12) ή να τρέξεις σε ένα πιο χαμηλό (1-2). Θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα θα ανέβουν οι παλμοί της καρδιάς σου και θα αισθανθείς έντονο κάψιμο στα πόδια σου.

Προσοχή: Είναι σημαντικό πάντα να προσαρμοζόμαστε στις δικές μας αντοχές και στη δική μας φυσική κατάσταση και με τη συμβουλή ειδικού όπως γυμναστή ή ακόμη και του γιατρού να δοκιμάζουμε καινούργιες ασκήσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ