Φλούδες λεμονιού: Διάβασε αυτό και δεν θα ξαναπετάξεις λεμονόκουπα..!

711

Τα οφέλη του λεμονιού και του χυμού του στην υγεία είναι πολύ γνωστά.

Αλλά αν είστε όπως η πλειοψηφία των ανθρώπων, είναι πιθανόν να στύβεται το λεμόνι για το χυμό του και μετά να το πετάτε στα σκουπίδια!

Περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε!!!

Η φλούδα του λεμονιού περιέχει ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, ενώ τα οφέλη της για την υγεία είναι πολλαπλάσια από ό,τι αυτά που προσφέρει ο απλός χυμός λεμονιού.

 

Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία

Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν περίπου 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από τον χυμό λεμονιού! Ναι, αυτό είναι που πετάτε στα σκουπίδια!

Επίσης, είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου, φυλλικού οξέως και βήτα-καροτένιου.
Οι φλούδες λεμονιού βελτιώνουν την υγεία των οστών! Δεδομένου ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου και βιταμίνης C, έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, της φλεγμονώδους πολυαρθρίτιδας, και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Μην ξεχάσετε τις φυτικές ίνες που θα πάρετε από τις φλούδες λεμονιού!

100 γραμμάρια φλούδες λεμονιού περιέχουν 10,6 γραμμάρια φυτικών ινών.

 

Μειώνουν το οξειδωτικό στρες

Όλοι θέλουν να μειώσουν τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες. Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν κιτρικά βιοφλαβονοειδή, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά στη μείωση των επιπέδων του οξειδωτικού στρες. Αυτό το τμήμα του λεμονιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη τοξικών στοιχείων στο σώμα και στην αφαίρεση καρκινογόνων στοιχείων.

Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου

Τα λεμόνια έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου. Είναι αντιβακτηριδιακά και να αποκρούουν μολύνσεις και μύκητες.

Η κατανάλωση της φλούδας του λεμονιού, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος, τον καρκίνο του παχέος εντέρου, και του καρκίνου του μαστού.

Μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση φλούδας λεμονιού μαζί με το τσάι ήταν ευεργετική στην πρόληψη κατά της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.

Τα λεμόνια είναι επίσης πολύ αλκαλικά! Ο καρκίνος ευδοκιμεί σε όξινο περιβάλλον, συνεπώς, κάνοντας το σώμα σας αλκαλικό, θα αποτρέψετε τον καρκίνο.

Επωφεληθείτε από ότι μπορεί να προσφέρει το λεμόνι και όχι μόνο από το χυμό του!

Πώς να φάτε μια φλούδα λεμονιού

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι που μπορούμε να προετοιμάσουμε τις φλούδες λεμονιού

1. Τοποθετούμε τα λεμόνια στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα τρίβουμε με τον τρίφτη. Μπορούμε να πασπαλίσουμε την τριμμένη φλούδα λεμονιού στο φαγητό ή στο ποτό μας

2. Μπορούμε επίσης, να κάνουμε το ίδιο χωρίς να καταψύξουμε τα λεμόνια προηγουμένως

Η τριμμένη φλούδα λεμονιού νοστιμίζει τις σαλάτες και το τσάι!

Προσθέτει καταπληκτική γεύση και… θεραπεύει!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ