Ελαφριά καλοκαιρινή σαλάτα με μανιτάρια και αγκινάρες

643

Υλικά

  • 6 μικρές αγκινάρες
  • 3 φλιτζάνια μικρά άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις αγκινάρες και βάλτε τις σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι
  • Ζεστάνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε τις αγκινάρες, τα μανιτάρια, το λιωμένο σκόρδο, και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για περίπου πέντε λεπτά.
  • Σβήστε με το κρασί και αφήστε τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι οι αγκινάρες και τα μανιτάρια να μαλακώσουν
  • Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι σπανάκι σε κάθε πιάτο, και από πάνω το μείγμα της αγκινάρας με τα μανιτάρια.
  • Για ντεκόρ τοποθετείστε νιφάδες παρμεζάνας πάνω από την σαλάτα
  • Τέλος, περιχύνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ