Μαντλίν Στιούαρτ: Το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο down!

862

Το όνομα της είναι Μαντλίν Στιούαρτ, ζει στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, πριν λίγο καιρό ενηλικιώθηκε, γεννήθηκε με σύνδρομο down και το όνειρο της είναι να γίνει ένα πετυχημένο μοντέλο

Η Μάντυ, όπως τη φωνάζουν, έκανε την αρχή για να γίνει το όνειρο της πραγματικότητα. Έχασε πολλά κιλά, κάνοντας χορό και κολύμβηση, και άρχισε να ποζάρει με άνεση στο φακό τον οποίο λάτρευε από μικρή.

Με αργά αλλά σταθερά βήματα ξεκίνησε να κάνει styling στα δικά της ρούχα παρακαλώντας τη μητέρα της Ροζάν, να υποδυθεί την φωτογράφο. Το αποτέλεσμα αυτών των φωτογραφιών ήταν σχεδόν άψογο, αν αναλογιστούμε μάλιστα πως η μικρή δεν έχει πάει σε κάποια σχολή για να μάθει να στέκεται μπροστά στο φακό. Την Μάντυ όμως, δεν την ενδιαφέρει να γίνει μοντέλο μόνο για τον εαυτό της. Δεν την ενδιαφέρει να δείχνει μόνο το δικό της στυλ. Θέλει να  είναι σίγουρη ότι ο οποιοσδήποτε ασχέτως από το χρώμα, το ύψος, και την ιδιαιτερότητα που έχει, μπορεί μόνος του να διαμορφώσει τις ευκαιρίες της ζωής του και να γίνει οτιδήποτε θελήσει ακόμη και …μοντέλο με σύνδρομο down.

Για να γίνει το όνειρο της πραγματικότητα η Μάντυ ξεκίνησε να λανσάρει τη δική της μόδα σε ρούχα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού δεν έχει άλλο τρόπο, ενώ παράλληλα βρίσκεται στην αναζήτηση μάνατζερ. Έχει μπει σε αυτή την διαδικασία για να θυμίσει σε όλους εμάς ότι οι  άνθρωποι με σύνδρομο down μπορούν να κάνουν τα πάντα απλά τα κάνουν με τον δικό τους ρυθμό.

Όπως αναφέρει η μητέρα της Ροζαν «η Μάντυ νιώθει πολύ ασφαλής με τον εαυτό της αφού και εγώ η ίδια με κάθε ευκαιρία φροντίζω να της τονώνω την αυτοπεποίθηση, ενώ δεν σταματώ να της υπενθυμίζω κάθε μέρα πόσο φανταστική, αστεία, έξυπνη, όμορφη και υπέροχη είναι. Τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά όταν ήταν μωρό. Θυμάμαι να την έχω βγάλει βόλτα και κάποιοι στενόμυαλοι άνθρωποι να με σταματούν και να μου λένε ότι δεν πρέπει να την κυκλοφορώ δημοσίως. Τα πράγματα ευτυχώς αλλάζουν μέρα με τη μέρα και οι άνθρωποι πλέον αποδέχονται περισσότερο αυτά που δεν κατανοούν πλήρως».

Αυτού του είδους την ομορφιά, την ομορφιά της προσωπικότητας θέλει η Ροζάν να βλέπουν οι άλλοι όταν αντικρίζουν την Μάντυ. Η Μάντυ ήρθε για να μας αποδείξει ότι έφτασε πλέον ο καιρός που οι άνθρωποι με σύνδρομο down μπορούν να είναι sexy όμορφοι να διασκεδάζουν και να αντιμετωπίζονται ως ίσοι μεταξύ ίσων. Η Μάντυ ήρθε για να μείνει!

Την Madeline Stuart μπορείτε να τη βρείτε στο facebook στο twitter και στο instagram

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ