Τα μαθηματικά… της μόδας! Ψωνίζοντας έξυπνα!

581

Ένα μεταξωτό φόρεμα σε γραμμή wrap είναι απίστευτα κολακευτικό και έχει την ικανότητα να σας βγάζει ασπροπρόσωπη από το πρωί έως το βράδυ. Μπορεί να συνδυαστεί ακόμη και με το τζιν σας!

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, το σακάκι δεν έχει ονομαστεί τυχαία ο MVP (ο πολυτιμότερος παίχτης) της ντουλάπας μας.

Ένα κλασικής γραμμής παντελόνι μπορεί να γίνει «το αστέρι» μίας εμφάνισης από το πρωί έως το βράδυ. Μπορεί να γίνει από αυστηρό έως casual ανάλογα με τα υπόλοιπα ρούχα και αξεσουάρ σας.

Είτε η έννοια της «αριθμητικής» της μόδας είναι κάτι καινούργιο για εσάς, είτε είναι μία απλή υπενθύμιση, ας προχωρήσουμε… στον πίνακα! Θα σας δείξουμε έναν έξυπνο τρόπο για να ξεχωρίζετε αν αξίζει να δαπανήσετε πού και πού κάτι παραπάνω σε κάποιο κομμάτι. Πώς; Μα κάνοντας διαίρεση!

Η απλή αριθμητική λέει ότι αν κάτι κοστίζει π.χ. 500 ευρώ αλλά πρόκειται να το φορέσετε μία και μοναδική φορά και μετά να καταχωνιαστεί στην ντουλάπα σας για πάντα, τότε στην πραγματικότητα έχετε δαπανήσει πάρα πολλά.

Αν αντίθετα, έχετε πληρώσει το ίδιο ποσό αλλά μπορεί να φορεθεί με τέσσερεις διαφορετικούς τρόπους και να σας εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις τότε είναι μία καλή επένδυση. Δηλαδή, αυτή η μέθοδος διαιρεί για παράδειγμα τα 500 ευρώ με το 4 (όσοι και οι τρόποι) και μετά με το πόσες φορές θα φορέσετε το συγκεκριμένο ρούχο.

Έτσι, αν το φορέσετε για παράδειγμα 6 φορές μέσα στον μήνα, τότε πρακτικά, δεν σας έχει στοιχίσει παρά 50 ευρώ… Απλή… αριθμητική της μόδας! Για το σημερινό μας «μάθημα» ας δούμε τρία κομμάτια που αξίζει να διαλέξετε κάτι ακριβότερο γιατί είναι ιδανικά για πολλές εμφανίσεις και για πολλά χρόνια.

Το κομμάτι: ένα καλό σακάκι
Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, το σακάκι δεν έχει ονομαστεί τυχαία ο MVP (ο πολυτιμότερος παίχτης) της ντουλάπας μας.

Ένα ρούχο ευπροσάρμοστο, που αν είναι από ένα καλό λεπτό μάλλινο ή ένα καλό λινό ύφασμα φοριέται σχεδόν όλο τον χρόνο (εξαιρούνται οι καυτές ημέρες του καλοκαιριού, φυσικά).

Κατάλληλο για όλες τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, φοριέται εξίσου εύκολα σε μία απλή βόλτα αλλά και σε μία πιο επίσημη εκδήλωση, ενώ μας κρατά ζεστές και κάτω από το πιο βαρύ παλτό στα μεγάλα κρύα, δημιουργώντας στιλ.

Ταιριάζει με τις φούστες μας και τα παντελόνια μας, ενώ με μία ζώνη στη μέση χαρίζει μία άλλη πνοή ακόμη και στο πιο θηλυκό φόρεμα. Φορέστε το πάνω από ένα απλό μαύρο παντελόνι, συνδυάστε το με το τζιν σας και ένα απλό T-shirt και εμφανιστείτε από το γραφείο μέχρι την κυριακάτικη εκδρομή…

Το κομμάτι: μεταξωτό wrap φόρεμα
Ένα μεταξωτό φόρεμα σε γραμμή wrap είναι απίστευτα κολακευτικό και έχει τη «χαμαιλεόντια»… ικανότητα να σας βγάζει ασπροπρόσωπη από το γραφείο, σε έναν γάμο ή σε ένα δείπνο αργά το βράδυ.

Αν μάλιστα έχει ιδιαίτερα μανίκια και ένα ζωηρό και ενδιαφέρον print, τότε εκφράζει και προσωπικότητα, ενώ με τα ανάλογα αξεσουάρ αναδεικνύει το στιλ σας.

Ένα wrap φόρεμα φοριέται με λίγο πιο ανοιχτό ντεκολτέ για πιο σέξι εμφάνιση, μπορεί να συνδυαστεί με μία ζώνη για να δώσετε έμφαση στη μέση, μπορεί να πάρει boho στιλ ειδικά για την άνοιξη και το καλοκαίρι αλλά και να συνδυαστεί πάνω από το τζιν σας για ένα διαφορετικό layering.

Το μεταξωτό φόρεμα αυτής της γραμμής φοριέται εξίσου τέλεια και το φθινόπωρο ή τον χειμώνα κάτω από το παλτό μας, συνδυάζεται (αντί για το τζιν) με ένα στενό και ίσιο παντελόνι αλλά και με ένα κασμιρένιο ζιβάγκο από μέσα.

Το κομμάτι: κλασικό παντελόνι
Ένα κλασικής γραμμής παντελόνι μπορεί να γίνει «το αστέρι» μίας εμφάνισης από το πρωί έως το βράδυ. Φορέστε το με μία οποιαδήποτε μπλούζα ή πουκάμισο, με ένα trendy τοπ με κοψίματα, με ένα φαρδύ πουλόβερ.

Μπορεί να γίνει από αυστηρό έως casual ανάλογα με τα υπόλοιπα ρούχα και αξεσουάρ σας. Από ένα απλό T-shirt και sneakers για το Σαββατοκύριακο, στο κλασικό λευκό πουκάμισο ή το ζιβάγκο με ένα σακάκι για όλες τις ώρες και με ψηλοτάκουνες γόβες και ένα στράπλες για το βράδυ…

Από τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ