Μπορεί να σταθεί μια σχέση χωρίς σεξ;

787

Ενώ οι ειδικοί συμφωνούν ότι το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος της σχέσης και κρατά τα ζευγάρια ενωμένα μεταξύ τους, είναι δυνατόν να υπάρξει μια μακροχρόνια σχέση χωρίς σεξ!

Με την πάροδο του χρόνου, το σεξ δείχνει υπερεκτιμημένο, ισχυρίζονται οι ειδικοί. Η πραγματική χαρά και η μακρόχρονη ευχαρίστηση προέρχεται από μια βαθιά και γνήσια συναισθηματική σύνδεση με τον άνθρωπό σου.

Το γέλιο, η εμπιστοσύνη, η συμπάθεια και ο σεβασμός μπορεί να κρατήσουν υγιείς τις σχέσεις, εάν έχουν φθάσει στο σημείο όπου το σεξ συμβαίνει σπάνια. Με τον καιρό, στην πραγματικότητα, η βαθιά συναισθηματική σύνδεση είναι πολύ πιο σημαντική από τη σωματική οικειότητα.

Αν και στην αρχή μιας σχέσης σίγουρα η σεξουαλική ένταση μπορεί να κρατήσει το ζευγάρι, στην πορεία πρέπει το σεξ να συμπληρωθεί με τη συναισθηματική σύνδεση.

Οι πρόσφατες σχέσεις, όμως, από τις οποίες απουσιάζει το συχνό σεξ, είναι μάλλον καταδικασμένες. Το σεξ τροφοδοτεί τη σχέση σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Αν η αναλογία αυτή γέρνει προς την αντίθετη κατεύθυνση, τότε μπορεί να προκύψουν καταστροφικά αισθήματα μεταξύ των συντρόφων, όπως η δυσαρέσκεια και ο θυμός.

Το κλειδί για να καταστεί υγιής μια σχέση με σπάνιο σεξ είναι… η επικοινωνία!

Και οι δύο σύντροφοι πρέπει να είναι εντάξει με αυτό. Αν και οι δύο να μοιράζονται κοινές αξίες και βάζουν ψηλά στην ιεραρχία τους την συντροφικότητα, τότε το συναισθηματικό δέσιμο είναι πιο σημαντικό από τη σωματική φύση της σχέσης. Έτσι, μπορεί να ξεπεραστεί η έλλειψη σωματικής επαφής.

Εάν ένα ζευγάρι μπορεί να διατηρήσει μια αισθησιακή σχέση και να διευρύνει τον ορισμό του σεξ, μπορεί ξεπεράσει τις σωματικές σεξουαλικές προκλήσεις και να διατηρήσει το δεσμό της οικειότητας, ακόμη και να τον εμβαθύνει.

Όταν η εμπιστοσύνη και η οικειότητα έχουν δημιουργηθεί χωρίς το σεξ, και κανένα από τους δυο συντρόφους δεν έχει βασικές σεξουαλικές ανάγκες που πρέπει να πληρούνται για να είναι ευτυχισμένος και υγιής, τότε… μπορεί να λειτουργήσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ