7 υγιεινές τροφές για τη γυναίκα

795

Ναι, υπάρχουν πράγματι τρόφιμα που είναι ειδικά για τους  γυναίκες. Όπως γνωρίζεις, ο αρσενικός και ο γυναικείος οργανισμός είναι διαφορετικός από πολλές απόψεις και ορισμένες τροφές είναι καλές για έναν άνδρα και καταστροφικά ανθυγιεινές για τις γυναίκες. Είναι σημαντικό να καταναλώνεις τουλάχιστον ένα από τα πράγματα που θα διαβάσεις παρακάτω. Απλά διάβασε και  μάθε μερικά πράγματα που ίσως να μην ήξερες!

  1. Αυγά

Η χολίνη στους κρόκους των αυγών μειώνει πράγματι το ρυθμό του καρκίνου του μαστού, μαζί με αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη. Απίστευτο, ε ?! Τα αυγά δεν είναι επιβλαβή. Ωστόσο, τα άτομα με καρδιακές παθήσεις θα πρέπει να περιορίσουν τη  ποσότητα των αυγών σε ένα την εβδομάδα, αλλά για τους υπόλοιπους από εμάς ένα αυγό την ημέρα είναι καλό.

  1. Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνη D, και μία από τις καλύτερες πηγές των Ω3. Αυτό το οξύ βοηθά το μεταβολισμό, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις, απαλύνει το δέρμα σου και βοηθά στην απώλεια βάρους. Μπορεί επίσης να ενισχύσει τη διάθεσή σου. Το Ωμέγα-3 έχει ένα άλλο μυστικό, όμως. Θα επιβραδύνει το ρυθμό της πέψης, το οποίο θα σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη περισσότερο και έτσι θα καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες.

  1. Ξηροί καρποί

Τρώγοντας λίγα καρύδια την ημέρα μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και  του διαβήτη. Συγκεκριμένα, τα καρύδια είναι πλούσια σε Ω3. Τα φουντούκια μειώνουν την πίεση του αίματος. Αν έχεις κουραστεί από την κατανάλωση ωμών ξηρών καρπών, μπορείς να τα συνδυάσεις με άλλα τρόφιμα. Για παράδειγμα, βάλε λίγους ξηρούς καρπούς στα δημητριακά σου το πρωί.

  1. Αβοκάντο

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν βάζεις το αβοκάντο στη σαλάτα σου καθημερινά, αυξάνει την απορρόφηση των συγκεκριμένων καροτενοειδών και μειώνει τον κίνδυνο από την δημιουργία της ωχράς κηλίδας και από  καρδιακές παθήσεις.

  1. Βατόμουρα

Αυτή είναι η πιο ισχυρή αντιγηραντική τροφή. Μια διατροφή πλούσια σε βατόμουρα μπορεί να βοηθήσει με την απώλεια μνήμης, ανακουφίζει από την κούραση των ματιών και την πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Με την προσθήκη περίπου μισό φλιτζάνι βατόμουρα στη διατροφή σου θα είναι ένα μεγάλο όφελος για την υγεία.

  1. Μήλα

Γνωρίζεις ότι τα μήλα είναι ένα από τα υγιέστερα φρούτα. Μήλα, μαζί με τα αχλάδια και το κόκκινο κρασί, είναι η πιο αποτελεσματική λύση στη μείωση του κινδύνου θανάτου  από καρδιακή νόσο και στις γυναίκες από την  εμμηνόπαυση. Τα μήλα μπορεί επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο του διαβήτη και του καρκίνου του πνεύμονα. Χρησιμοποιούνται συχνά σε δίαιτες. Και όλοι ξέρουμε ότι τα πράσινα μήλα βοηθούν επίσης τα δόντια να γίνουν λευκότερα.

  1. Μαύρη σοκολάτα

Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι λαίμαργη όταν τρως μαύρη σοκολάτα. Είναι ένα πολύ υγιεινό επιδόρπιο! Δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες αλλά κρατάει τα αιμοπετάλια κολλημένα μεταξύ τους και  ξεμπλοκάρει τις αρτηρίες σου. Δύο κουταλιές της σούπας μαύρη σοκολάτα αναμεμειγμένα με τα φρούτα την ημέρα είναι το καλύτερο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ