Δες γιατί όταν ερωτεύεσαι φέρεσαι σαν… μεθυσμένη!

1218

Σίγουρα έχει συμβεί σε όλες μας να ξυπνήσουμε και να αναρωτηθούμε «τι στο… καλό συμβαίνει;».

Ήμασταν είτε μεθυσμένες είτε… ερωτευμένες! Δεν είναι τυχαία άλλωστε η φράση “μέθυσε από έρωτα”!

Νέα έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ λέει ότι η ωκυτοκίνη, ή αλλιώς η «ορμόνη της αγάπης», έχει τις ίδιες επιπτώσεις στον εγκέφαλο, όπως το αλκοόλ.

Οι ίδιοι οι επιστήμονες δήλωσαν έκπληκτοι από τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις της ωκυτοκίνης και του αλκοόλ. Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν απίστευτες ομοιότητες στις αντιδράσεις που προκαλούν στον άνθρωπο οι δύο αυτές ενώσεις. Επίσης, κατέληξαν στο ότι ενώ οι δυο ενώσεις φαίνονται να στοχεύουν σε διαφορετικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο, προκαλούν παρόμοιες αντιδράσεις.

Η ορμόνη, η οποία χορηγήθηκε μέσω σπρέι, φάνηκε να κάνει τις αγχωτικές καταστάσεις πιο εύκολα διαχειρίσιμες, μειώνοντας το φόβο και το άγχος. Κάτι σαν… υγρό θάρρος!

Αλλά, όπως συμβαίνει και με το ποτό, υπάρχει και η “σκοτεινή πλευρά” της ωκυτοκίνης. Η υπερβολική κατανάλωση ωκυτοκίνης μπορεί, όπως και το αλκοόλ, να μας κάνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους πολύ εύκολα και να αναλαμβάνουμε κινδύνους που διαφορετικά δεν θα είχαμε καν διανοηθεί.

Με άλλα λόγια, το να ατενίζεις τα μάτια του αγαπημένου σου ή το να πίνεις το τρίτο ποτήρι Μαργαρίτα, σε κάνει να αισθάνεσαι ανίκητη!

Προσοχή! Αν και σίγουρα είναι μια πολύ ωραία αίσθηση, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αλλοιώσει την κρίση σου!

Ούτε το ποτό, ούτε ο έρωτας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ