Μήπως τελικά τα light προϊόντα… παχαίνουν;

741

Όταν είστε στο σούπερ μάρκετ και κοιτάτε τις ετικέτες των προϊόντων, μπορεί να σκέφτεστε ότι τα “light” και τα “low-fat” είναι οι πιο υγιεινές επιλογές.

Μη βιάζεστε! Όχι τόσο γρήγορα!

Τα προϊόντα αυτά δεν αποτελούν τη λύση στη διατροφή σου.

Ας αποκαλύψουμε ένα μικρό μυστικό!

Εάν ένα “επεξεργασμένο τρόφιμο” διαφημίζεται κατά τρόπο ώστε να ακούγεται πιο υγιεινό, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι!

Οι διαφημιστές είναι ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι και σίγουρα η υγεία σας δεν είναι η πρώτη τους προτεραιότητα!

Εδώ είναι 4 λόγοι που οι light εκδόσεις των τροφίμων, ΔΕΝ είναι μια υγιεινή επιλογή

1. Ο οργανισμός μας χρειάζεται τα υγιή λιπαρά! Το λίπος έχει πάρει κακή φήμη, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν μια μεγάλη κοιλιά ή φραγμένες αρτηρίες. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι δεν είναι κάθε είδος λίπους υπεύθυνο για την καταστροφή της υγείας!

Ναι, υπάρχουν διάφορα είδη λίπους! Το σώμα σας χρειάζεται το λίπος, αλλά χρειάζεται το είδος του λίπους που μπορεί να αναγνωρίσει και να διασπάσει (υγιεινά λίπη). Σκεφτείτε το … πιστεύετε πραγματικά ότι ένα μπισκότο με 0 γραμμάρια λίπους, 120 θερμίδες που παρασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο, είναι στην πραγματικότητα πιο υγιεινό από ό,τι ένα ολόκληρο αβοκάντο με 240 θερμίδες, 22 γραμμάρια λίπους που προήλθε από ένα ζωντανό δέντρο;

Αυτά τα μπισκότα γίνονται με χημικές ουσίες, ζάχαρη, και πρόσθετα που το σώμα σας δεν αναγνωρίζει, ενώ το αβοκάντο έρχεται με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία και λίπος που το σώμα μπορεί να αναγνωρίσει και να διασπάσει.

Η American Heart Association ισχυρίζεται ότι ο δρόμος για την καλή υγεία είναι μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Αυτό μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά η έμφαση που έχει δοθεί στα λιπαρά, έχει οδηγήσει κάποιους ανθρώπους σε λάθος δρόμο. Υπάρχουν ορισμένα λίπη που είναι απαραίτητα σε κάθε κύτταρο στο σώμα σας, και ονομάζονται “ουσιαστικά” λιπαρά οξέα. Το σώμα σας δεν μπορεί να κατασκευάσει ουσιαστικά λίπη, οπότε θα πρέπει να τα προσλαμβάνει μέσω της διατροφής. Αυτό το είδος (υγιές) λίπους είναι απαραίτητο για να βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει ορισμένες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, να κρατήσει τα κυτταρικά τοιχώματα σας ισχυρά, να προστατεύσουν την καρδιά σας, και να καταπολεμήσουν τις φλεγμονές στο σώμα σας.

2. Τα light περιέχουν “εξωτικές” χημικές ουσίες! Τις περισσότερες φορές εάν ένα προϊόν φέρει ετικέτα με ένδειξη, light, low-fat, fat-free κτλ., θα υπάρχουν σίγουρα “κρυφές” χημικές ουσίες στο προϊόν που περισσότερο κακό κάνουν, παρά καλό!

Ναι, τεχνικά λένε την αλήθεια. Έχουν λιγότερο λίπος. Επειδή όμως τα λιπαρά δίνουν γεύση και νοστιμιά στα τρόφιμα, οι κατασκευαστές τροφίμων προσθέτουν τεχνητά συστατικά και χημικά ώστε να κάνουν τα τρόφιμα εύγευστα. Συνήθως θα αντικαταστήσουν το λίπος με λύσεις όπως το κακό αλάτι, το σιρόπι καλαμποκιού υψηλό σε φρουκτόζη, τροποποιημένο άμυλο τροφίμων, διγλυκερίδια (ζάχαρη), κόμμεα (γκουάρ και ξανθάνης) και άλλα.

Αυτές οι χημικές ουσίες γεμίζουν το σώμα σας με ορμόνες και να κάνουν την απώλεια βάρους… δύσκολη!

Αν αυτός δεν είναι επαρκής λόγος για να τρώτε μόνο τις πλήρης εκδόσεις, τότε απλά να ξέρετε ότι συνήθως τα «χωρίς λιπαρά» προϊόντα περιέχουν περισσότερες θερμίδες και υδατάνθρακες από τα πλήρη τρόφιμα. Συγκρίνετε ετικέτες και δείτε τη διαφορά!

3. Οι άνθρωποι αποκτούν περισσότερο λίπος όταν κάνουν “χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά» δίαιτες. Ο κόσμος ουσιαστικά αντικατέστησαν το λίπος με τη ζάχαρη. Καθώς οι άνθρωποι επικεντρώνονται στην εξάλειψη του λίπους, οι έμποροι τροφίμων σκέφτηκαν τα υποκατάστατα των λιπαρών.

Αλλά τα υποκατάστατα που παρέχονται είναι εξίσου παχυντικά (ζάχαρη και χημικά). Πάρτε για παράδειγμα την μαλτοδεξτρίνη. Η μαλτοδεξτρίνη είναι ένα κοινό συστατικό στα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα και είναι ένας εύπεπτος υδατάνθρακας για το ρύζι, το καλαμπόκι ή το άμυλο πατάτας. Είναι μια ουσία που κατασκευάζεται από υδρολυμένο άμυλο καλαμποκιού (συνήθως από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι). Αν και δεν είναι ζάχαρη, μέσα σε μια ώρα από την κατανάλωση του, το σώμα σας θα το αναγνωρίσει σαν ζάχαρη και θα το χειριστεί αναλόγως!

4) Έχετε εξαπατηθεί από το “light” μάρκετινγκ: Οι μεγάλες εταιρείες θέλουν ένα πράγμα – να πουλήσουν το προϊόν τους. Ως εκ τούτου, η βιομηχανία των τροφίμων θα συνεχίσει να εμφανίζει στην αγορά τα τρόφιμα “χωρίς λιπαρά”, ως υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, με την ελπίδα ότι οι πωλήσεις τους θα συνεχίζουν να αυξάνονται. Αυτές οι μεγάλες εταιρείες δεν προσέχουν την υγεία σας ως κύριο στόχο τους. Είναι απλά χαρούμενες για τη αύξηση των πωλήσεων από τους ανθρώπους που σκέφτονται ότι μπορούν να τρώνε τα διπλάσια όπως έκαναν πριν και να μην ανησυχούν για την απόκτηση βάρους.

Κάθε χρόνο, οι καταναλωτές καταβροχθίζουν περισσότερα επεξεργασμένα, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα, και κάθε χρόνο αυξάνονται οι παχύσαρκοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ