5 λόγοι για να μην κρατήσεις επαφές με πρώην

1121

Αρκετές γυναίκες αλλά κυρίως άντρες, όταν χωρίσουν με τον σύντροφό τους, προσπαθούν να κρατήσουν επαφές και μετά το χωρισμό. Πολλές φορές μάλιστα σε μια παρέα, τυχαίνει να υπάρχει ένα χωρισμένο ζευγάρι το οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις. Μήπως αυτή η φιλία κρύβει περισσότερα συναισθήματα που δεν έχουν ξεπεραστεί; Διάβασε παρακάτω 5 λόγους που δεν πρέπει να κρατήσεις σχέσεις με πρώην.

1. Κολλάς στο παρελθόν: Όταν μία σχέση τελειώνει τυπικά δεν θα πρέπει να τελειώσει και ουσιαστικά; Γιατί λοιπόν, ενώ με τον πρώην αγαπημένο σου δεν είσαι πλέον μαζί, θα πρέπει να τον βλέπεις και να βγαίνεις για καφέ; Δηλαδή φίλους δεν έχεις; Και πες ότι αυτό τον άνθρωπο τον αγαπάς γιατί έχεις ζήσει τόσα πράγματα μαζί, όταν βρισκόσασταν ακόμα στην αρχή της σχέσης σου δεν γνώριζες ότι θα είστε εραστές και όχι φίλοι; Όσα πράγματα κι αν σας ενώνουν υπάρχει ένα και βασικό που σας χωρίζει: Δεν είστε πλέον ερωτευμένοι ή τουλάχιστον ο ένας από τους δύο! Εξάλλου, ο έρωτας δεν ήταν και ο λόγος που ήσασταν μαζί; Όταν λοιπόν αυτό τελειώσει, τελειώνει και η σχέση σας! Η ζωή προχωράει κι εσύ την αναγκάζεις να μένει στάσιμη! Κακό αυτό.

2. Ψεύτικες ελπίδες: Εντάξει η απόφαση του χωρισμού δεν ήταν δική σου, αλλά αφού έκλαψες, χτυπήθηκες και έπεσες στα πατώματα χωρίς αποτέλεσμα, μήπως ήρθε η ώρα να προχωρήσεις και να κοιτάξεις και λίγο τον εαυτό σου; Οι άντρες, χωρίς φυσικά να το κάνουν από κακία, αν αισθανθούν άνετα με μία γυναίκα, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ! Δεν έχει παρέα να πάει για ποτό; Σου στέλνει ένα μήνυμα κι εσύ τρέχεις σκεπτόμενη φυσικά ότι για να το κάνει αυτό πάει να πει ότι έχει ακόμα συναισθήματα για εσένα. Κι αν έχει δηλαδή, γιατί δεν είναι μαζί σου; Καλώς ή κακώς, η αλήθεια είναι ότι απλά έχει συνηθίσει την παρέα σου, το χιούμορ σου και ξέρει ακριβώς τα γούστα σου! Οπότε τον βολεύεις κιόλας… Εσύ δεν κερδίζεις τίποτα από όλο αυτό. Δηλαδή θέλεις να τηλεφωνηθεί με γυναίκα μπροστά σου για να σιγουρευτείς;

3. Προσωπικά ζητήματα συζήτηση κομμένη: Οι φίλοι δεν υποτίθεται ότι μιλάνε για τα προσωπικά τους και δη τα ερωτικά τους; Τότε γιατί όταν σου μιλάει για κάποια που έχει γνωρίσει και κάτι πάει να γίνει εσύ κατεβάζεις τα μούτρα μέχρι το πάτωμα; Ακόμα χειρότερα δε, αν τον συμβουλεύεις να μην κάνει κίνηση γιατί από τα λεγόμενά του η κοπέλα αυτή δεν κάνει για εκείνον! Να ξέρεις ότι είσαι αστεία και κομπλεξικιά, και φυσικά αργά ή γρήγορα εκείνος θα το καταλάβει. Κόψε επαφές και άνοιξε τα μάτια σου γιατί υπάρχουν ένα σωρό άλλοι άντρες. Το μεταξύ σας τελείωσε και το γεγονός ότι εκείνος επιδιώκει επαφές μαζί σου, είναι πολύ απλά γιατί δεν επηρεάζεται στην προσωπική του ζωή. Ε λοιπόν εσύ που επηρεάζεσαι δώσε του να καταλάβει, μπορείς βέβαια και να το πεις, ότι φίλοι δεν ήσασταν και δεν θα είστε ποτέ!

4Κι αν ερωτευτεί; Και πες ότι εσύ δεν το κόβεις και συνεχίζετε εντατικά την επαφή σας με την ελπίδα ότι κάποτε θα συνειδητοποιήσει πόσο του λείπεις και θα επιστρέψει. Στο μεταξύ εκείνος, σαν καθαρόαιμο αρσενικό, έχει χορτάσει σεξ, εξόδους και φλερτ, ενώ φυσικά εσύ μένεις σπίτι μην τυχόν και σε πάρει τηλέφωνο για να σε δει! Και έρχεται η μέρα εκείνη, που σου ανακοινώνει ότι θέλει να σου γνωρίσει μία κοπέλα! Αφού λοιπόν πάθεις το πρώτο εγκεφαλικό, την γνωρίζεις, γιατί είσαι και κυρία, και διαπιστώνεις ότι είναι απλά υπέροχη! Στη συνέχεια φυσικά κλαίς, μεθάς, χορεύεις και ένα βαρύ ζεϊμπέκικο, πάντα με την συμπαράσταση των κολλητών σου, και τελικά μετά από καιρό το ξεπερνάς! Δηλαδή έπρεπε να πάθεις όλα αυτά για να βάλεις μυαλό; Προφύλαξε και λίγο τον εαυτό σου.

5. Δεν είναι φυσιολογικό: Και κλείνουμε με το προφανές: Δεν είναι φυσιολογικό δύο άνθρωποι που είχαν ερωτική σχέση, τώρα να το παίζουν κουλ και άνετοι. Είναι κόντρα στη φύση και τα προγνωστικά. Είναι πολύ κρίμα ένας άνθρωπος που συνήθως σε προκαλούσε συναισθήματα χαράς, τώρα να σου δίνει μόνο θλίψη και πίκρες, για να γίνουμε και λίγο πιο μελό. Κράτησε τις όμορφες στιγμές και προχώρησε τη ζωή σου. Στο κάτω κάτω βάλε μπροστά και τον εγωισμό σου. Μπορεί να έχουμε πει ότι στον έρωτα δεν χωρά ο εγωισμός, αλλά όταν πραγματικά έχεις δοκιμάσει τα πάντα και έχεις γίνει θυσία για τον άλλο, χωρίς αποτέλεσμα, έρχεται η ώρα να σηκωθείς και να συνεχίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ