Έτσι θα φτιάξεις τον τέλειο καφέ!

553

Αν αγαπάς τον καλό καφέ δες εδώ πως θα φτιάξεις τέλειο εσπρέσο, καπουτσίνο, εσπρέσο freddo και freddo καπουτσίνο!

Επίσης μάθε τα μυστικά για απολαυστικό αφρόγαλα!

 

  1. Εσπρέσο

Ο Εσπρέσο έχει αρμονική γεύση, πλούσιο άρωμα και γεμάτο σώμα. Αυτές είναι οι ιδιότητες που έχουν μετατρέψει το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το κλείσιμο ενός τέλειου φαγητού.

espresso-2

Ο τέλειος Εσπρέσο:

Φρεσκοαλεσμένος καφές: 7.5 g

Διάρκεια εξαγωγής: 25-30 δευτερόλεπτα

Πίεση: 9 ατμόσφαιρες

Κρέμα: 3-4 χιλιοστά πάχος: χρώμα καφέ-κοκκινωπό

Ιδανική ποσότητα Εσπρέσο στο φλιτζάνι: 25-30 ml

 

  1. Καπουτσίνο

cappuccino

Μπορείτε να τον ετοιμάσετε όπως τον εσπρέσο, εκτός από το γεγονός ότι θα πρέπει να προσθέσετε αφρόγαλα (γάλα στον ατμό μαζί με τον αφρό του), το οποία γλυκαίνει τη γεύση του καφέ. Ο Καπουτσίνο συνήθως σερβίρεται σε ένα μεγαλύτερο φλιτζάνι  από ότι ο Εσπρέσο.

 

  1. Εσπρέσο Freddo:

espresso freddo

Το μυστικό για μια τέτοια συνταγή έγκειται στο γεγονός ότι θα πρέπει πρώτα να την προετοιμάσετε ένα κανονικό εσπρέσο και στη συνέχεια να προσθέσετε λίγο πάγο. Ενδεχομένως ακόμη και κατά προτίμηση, χρησιμοποιήστε θρυμματισμένο πάγο.

Ως αποτέλεσμα αυτού, καφέ παγώνει αμέσως, χωρίς να χάσει το άρωμα ή τη γέυση  του. Προσοχή! Η ζάχαρη πρέπει να προστεθεί σε ζεστό καφέ πριν από την προσθήκη του πάγου για ευκολότερη διάλυση. Για όσους επιθυμούν πιο στρογγυλό σώμα, χωρίς ένταση δηλαδή, μπορούν αντί για ζάχαρη να βάλουν την αντίστοιχη ποσότητα σε σιρόπι (1 προς 1 ζάχαρη με νερό, ελαφρώς βρασμένα).

 

  1. Freddo καπουτσίνο: Η προετοιμασία του είναι παρόμοια με εκείνη του Εσπρέσο Freddo, εκτός από το γεγονός ότι θα πρέπει να προσθέσετε λίγο κρύο γάλα ή αφρόγαλα.

Fredo-Capuchino-Photo

 

Κι επειδή και το αφρόγαλα θέλει την τέχνη του, διαβάστε τη συνέχεια…

Αφρόγαλα

Για τέλειο αφρόγαλα διατίθενται ειδικά πρόσθετα εξαρτήματα από τις εταιρίες κατασκευής των μηχανών εσπρέσο. Μπορείτε όμως να πετύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα και στο σπίτι, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Για ζεστό καφέ: Αν δεν έχετε το συγκεκριμένο εξάρτημα μπορείτε, αν πρόκειται για ζεστό καφέ, να χτυπήσετε γάλα ζεστό (ιδανικά full fat) μαζί με τη μισή ζάχαρη που θα βάζατε στον καφέ. Την υπόλοιπη μισή την προσθέτε στον καφέ.

Για κρύο καφέ: Όταν πρόκειται για κρύο καφέ, μπορείτε να χτυπήσετε γάλα (ιδανικά full fat), το οποίο έχει κρυώσει αρκετά (ιδανικά 10 λεπτά στην κατάψυξη), μαζί με παγάκια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ