Σεξ: Λόγοι που δεν το κάνεις όσο χρειάζεται

770

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορούν να σε κάνουν να χάσεις την όρεξή σου για σεξ. Η δουλειά, το άγχος αλλά και άλλα πολλά  συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στη σεξουαλική σου ζωή. Δες πιο κάτω τους 5 κυριότερους λόγους που δεν κάνεις σεξ όσο πρέπει

Στρες

sex_drive_killers_s2_stressed_man_in_conference_room

Μπορεί να είσαι ο τύπος που λειτουργεί καλά υπό πίεση και καταφέρνει να διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις του ακόμα κι όταν αισθάνεται στρες. Αυτό που μάλλον δεν καταφέρνεις όταν είσαι στρεσαρισμένη, είναι να κάνεις σεξ. Το άγχος της δουλειάς, τα οικονομικά προβλήματα, η φροντίδα της οικογένεια και άλλοι παράγοντες μπορούν να μειώσουν τη λίμπιντο επικίνδυνα. Γι’ αυτό λάβε τα μέτρα σου ώστε να θέσεις το στρες σου υπό έλεγχο.

Άλυτα Προβλήματα

sex_

Τα διάφορα προβλήματα που αφήνεις να κατατρώνε τη σχέση σου μπορούν να «σκοτώσουν» την όρεξή σου για σεξ. Η συναισθηματική εγγύτητα είναι –ειδικά για τις γυναίκες- σημαντικότατος παράγοντας που επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία. Διάφορες διαφωνίες που δεν λύθηκαν, η κακή επικοινωνία, η έλλειψη εμπιστοσύνης και άλλα προβλήματα στην επικοινωνία του ζευγαριού μπορεί σύντομα να βλάψει τη σεξουαλική σου ζωή.

Αλκοόλ

sex_driv

Ένα-δυο ποτά δεν σε βάζουν πάντα σε καλή διάθεση για σεξ. Μπορεί να κυκλοφορεί πολύ η ιδέα ότι το αλκοόλ δημιουργεί την κατάλληλη διάθεση για σεξουαλικό παιχνίδι, όμως αντίθετα απ’ ότι περίμενες μπορεί να «μουδιάσει» την όρεξή σου. Και ασφαλώς, ένας άντρας ή μια γυναίκα σε κατάσταση μέθης δεν είναι ο κατάλληλος σύντροφος για σεξ.

Έλλειψη Ύπνου

sex

Ένας σημαντικός λόγος που δεν έχεις επιθυμία για σεξ είναι ίσως η έλλειψη ύπνου. Ίσως ξύπνησες πολύ νωρίς ή κοιμάσαι πολύ αργά. Το ίδιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει σε περίπτωση που έχεις αϋπνίες. Ότι κι αν παρεμβαίνει στον ύπνο σου, παρεμβαίνει και στη σεξουαλική σου ζωή.

Είσαι γονιός

sex_drive

Το να έχεις παιδιά δεν σκοτώνει, βεβαίως, από μόνο του τη σεξουαλική επιθυμία. Πιθανόν, όμως, να μην βρίσκεις χρόνο για τρυφερότητα όταν μοναδική σου έγνοια είναι τα παιδιά σου. Αν κι εφόσον χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σου, σκέψου το ενδεχόμενο να προσλάβεις μια baby sitter που εμπιστεύεσαι. Ακόμη, αν είσαι νέος γονιός, δοκίμασε να προγραμματίσεις το σεξ για τις ώρες που το μωρό σου κοιμάται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ