Πιτυρίδα, ο κακός δαίμονας του κεφαλιού! 5 tips για να την αντιμετωπίσεις!

549

Η πιτυρίδα βασανίζει αρκετό κόσμο, ο οποίος ταλαιπωρείται από τις γνωστές αντιαισθητικές νιφάδες καθώς και από λιπαρότητα και φαγούρα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν άπειρα προϊόντα που υπόσχονται την καταπολέμηση της άσχημης αυτής κατάστασης.

Είναι όμως αρκετά; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πιτυρίδα και τι πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε το κεφάλι μας να μείνει υγιές και καθαρό;

Εδώ είναι 5 tips για να αντιμετωπίσεις τον κακό σου δαίμονα:

1. Πάρτε τις βιταμίνες σας: H κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες Α, Β, και C μπορεί να συμβάλει στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι ζωτικής σημασίας για το κυκλοφορικό σύστημα και την ανάπτυξη των κυττάρων.  Υποστηρίζουν, επίσης, το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Δοκιμάστε ένα smoothie πλούσιο σ’ αυτές τις 3 βιταμίνες, συνδυάζοντας συστατικά όπως βερίκοκα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φράουλες.

2.  Αποστειρώστε τις βούρτσες: Θα πρέπει να καθαρίζετε επιμελώς τα εργαλεία περιποίηση των μαλλιών σας, αν θέλετε να αποφύγετε την πιτυρίδα. Πλύνετε τις βούρτσες με απορρυπαντικό πιάτων μετά από την αφαίρεση των τριχών, και στη συνέχεια αφήστε τις σε ένα μείγμα από ζεστό νερό και λευκό ξύδι για έως και μισή ώρα. Επαναλάβετε κάθε δύο με τρεις εβδομάδες.

3. Χρησιμοποιήστε ειδικό σαμπουάν: Ο ψευδάργυρος είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της πιτυρίδας! Το ορυκτό αυτό έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που επιβραδύνουν την απολέπιση που προκαλείται από τέλος του κύκλου ζωής των κυττάρων.

4. Δοκιμάστε μια θεραπεία περιποίησης: Οι νιφάδες που εμφανίζονται στους ώμους σας προφανώς προέρχονται από συσσώρευση στο τριχωτό της κεφαλής σας. Για να καταπολεμηθεί αυτό, συνίσταται μια θεραπεία σε εξειδικευμένο  κομμωτήριο Η θεραπεία στοχεύει στον να αποτραπεί η συσσώρευση και η υπερβολική λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής και συνιστάται να πραγματοποιείται κάθε 30 έως 45 ημέρες. Η θεραπεία ουσιαστικά αποβάλλει τις νιφάδες και δίνει στο τριχωτό της κεφαλής σας, ένα νέο ξεκίνημα!

5. Γνωρίστε τις ρίζες του κακού: Δεν είναι όλες οι πιτυρίδες ίδιες και δεν μπορείτε να τις αντιμετωπίσουμε όλες με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι πιτυρίδας: η απλή πιτυρίδα και η στεατώδης πιτυρίδα. Η πρώτη έχει ως αποτέλεσμα πιο ξηρό μαλλιά και φαγούρα, και προκαλείται από το άγχος και άλλους παράγοντες, όπως μια φτωχή διατροφή. Αυτό το είδος μπορεί να αντιμετωπιστεί με  ειδικά σαμπουάν και αλοιφές. Ο άλλος τύπος πιτυρίδας εκδηλώνεται με λιπαρότητα, και κέρινες νιφάδες που αναμειγνύονται με το σμήγμα για να δημιουργήσουν μια κρούστα στο τριχωτό της κεφαλής. Οι άνθρωποι με αυτό το είδος της πιτυρίδας πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια ενός γιατρού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ