“Παρθένο” κοκτέιλ φράουλα για… δροσιά χωρίς αλκοόλ!

621

Υλικά

  • 1-1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
  • 1 ½ κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη (για το σιρόπι βασιλικού)
  • ½ φλιτζάνι νερό (για το σιρόπι βασιλικού)
  • 4-5 φύλλα βασιλικού (για το σιρόπι βασιλικού)
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος βασιλικός (για το σιρόπι βασιλικού)

Εκτέλεση

  • Για να κάνετε το σιρόπι, βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και τον ψιλοκομμένο βασιλικό σε μια μικρή κατσαρόλα
  • Ανακατεύοντας συχνά, αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει
  • Στη συνέχεια, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά
  • Αφαιρούμε τον βασιλικό
  • Τοποθετούμε σε ένα βάζο ή άλλο αεροστεγές δοχείο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (όλη τη νύχτα είναι το καλύτερο)
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις φράουλες και το βαλσαμικό ξύδι
  • Σε μια μεγάλη κανάτα βάζουμε το σιρόπι βασιλικού και τον πουρέ φράουλας (ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
  • Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρετε πάνω σε πάγο (κατά προτίμηση θρυμματισμένο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ