7 λάθη… που θαμπώνουν γρήγορα το χρώμα των μαλλιών!

639

Καμία από εμάς δεν είναι ευτυχισμένη όταν χαλάει ένα σωρό χρήματα και πολύτιμο χρόνο για να πετύχει το αγαπημένο χρώμα στα μαλλιά της, και αυτό αντέχει μόνο μερικές εξόδους!

Αντικειμενικά, πολλές από τις φαινομενικά ακίνδυνες πτυχές της καθημερινής περιποίησης, όπως  το ντους και η χρήση του αγαπημένου μας σαμπουάν, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην βαφή των μαλλιών.

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις έτσι ώστε να διατηρήσεις τη βαφή των μαλλιών σε άριστη κατάσταση!

1. Νερό: Αν και τα σαμπουάν έχουν, εδώ και καιρό, ενοχοποιηθεί για το πρόωρο ξεθώριασμα της βαφής, κανείς δεν υπολογίζει τη δράση του νερού. Το νερό από μόνο του είναι ικανό να κάνει ζημιά! Το νερό φουσκώνει τις ίνες των μαλλιών και ανυψώνει την επιδερμίδα, επιτρέποντας στα μόρια της υδατοδιαλυτής χρωστικής στη ρίζα των μαλλιών σας… να ξεφύγει.

2. Βαριά Προϊόντα Styling: Αν και φαίνεται αντιφατικό, ορισμένα λάδια για τα μαλλιά και οροί λάμψης που χρησιμοποιείτε για να μαλακώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας, με την πάροδο του χρόνου, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα! Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά περιέχουν συστατικά όπως σιλικόνη, η οποία επικάθεται στο στρώμα της επιδερμίδας των μαλλιών. Ορισμένοι τύποι σιλικόνης μπορεί να συσσωρευτούν στα μαλλιά και όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί να προσελκύσει βρωμιά και σωματίδια από τον αέρα, τα οποία μπορεί να επηρρεάσει το χρώμα έτσι ώστε να το χρώμα να φαίνεται πιο θαμπό, ακόμη και αν στην πραγματικότητα τα μαλλιά είναι άθικτα!

3. Βίαιο χτένισμα: “Το να είσαι βίαιη με τα μαλλιά σου είναι πραγματικά κακό για το χρώμα. Αυτό σημαίνει ξεμπερδεύοντας συνεχώς με βούρτσα ή χτένα τα μαλλιά ή βάζοντας πιάνοντας τα μαλλιά σας σε σφιχτή αλογοουρά, τελικά, βλάπτει την επιδερμίδα. Η άσκηση δύναμης επάνω στα μαλλιά πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της ίδιας της δομής τους, πράγμα που σημαίνει ότι τα μόρια της χρωστικής θα διαφύγουν και θα οδηγήσει το χρώμα σας στο να  ξεθωριάσει πολύ πιο γρήγορα από ό, τι θα έπρεπε. Για να ελαττώσετε την φθορά, εφαρμόστε μια ελαφριά λοσιόν για ξεμπέρδεμα ή καθημερινή ενυδατική κρέμα περιποίησης μαλλιών, πριν το χτέννισμα.

4. Εργαλεία styling που εκπέμπουν θερμότητα: Τα εργαλεία που εκπέμπουν θερμότητα καίνε τα μαλλιά στην κυριολεξία! Όσο πιο ταλαιπωρημένη είναι η επιδερμίδα του κεφαλιού, τόσο πιο εύκολη είναι η απορρόφηση του νερού που οδηγεί στην απώλεια του χρώματος και να κάνει την απόχρωση των μαλλιών σας να φαίνεται θαμπή. Για την προστασία από τη θερμοκρασία, δοκιμάστε θρεπτικό λάδι μαλλιών.

5. Παράληψη περιποίησης σε όλο το μήκος της τρίχας: Σκεφτείτε ότι το άκρο της τρίχας σας είναι το παλαιότερο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από τη θερμότητα και τη χημική επεξεργασία, απ’ ότι στη ρίζα. Με την πάροδο του χρόνου, τα άκρα γίνονται όλο και πιο κατεστραμμένα. Αυτός είναι ο λόγος που τα μόρια χρωστικής φαίνονται διαφορετικά στην άκρη της τρίχας… κι όχι επειδή υπάρχει ψαλίδα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κάτω μέρος των μαλλιών σας δεν έχει το ίδιο φρέσκο χρώμα με το υπόλοιπο μαλλί. Για το λόγο αυτό συνίσταται η τακτική περιποίηση, κάθε 10 με 12 εβδομάδες, ανάλογα με το μήκος και την υγεία των μαλλιών σας.

6. Η έλλειψη χρήσης Conditioner: Δεν είναι μόνο η χρήση ενός conditioner σε συνδυασμό με προϊόντα ενυδάτωσης απαραίτητη για τη διατήρηση της φωτεινότητας του χρώματος, αλλά και μια μάσκα για τα μαλλιά, ανεξάρτητα από την υφή τους, είναι ζωτικής σημασίας. Μόλις ενισχύσετε τα μαλλιά σας και τα φέρετε κοντά στη φυσική τους κατάσταση, τόσο ευκολότερο θα είναι να πάρει το χρώμα που θέλετε και έτσι θα έχετε και περισσότερες επιλογές που έχετε σε χρώματα. Όταν τα μαλλιά είναι κατεστραμμένα από δραστικές αλλαγές χρώματος, τόσο πιο δύσκολο είναι ένα νέο χρώμα να «πιάσει».

7. Το υπεριώδες φως (ακτινοβολία UV): Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να οδηγήσουν στη διάσπαση της ρίζας, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει το ξεθώριασμα στο χρώμα των μαλλιών. Επίσης, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει έναν μακρύ κατάλογο παρενεργειών, όπως να κάνουν τα μαλλιά ξηρά, εύθραυστα, θαμπά, και δύσκολα στο χτένισμα. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακόμη προϊόντα για τα μαλλιά με σούπερ αποτελεσματικό αντηλιακό, έτσι η καλύτερη προστασία από τον ήλιο είναι ένα καπέλο με πλατύ γείσο. Για να βοηθήσετε στην αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας από την υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ conditioner. Ακόμη, συνιστάται η εφαρμογή ενυδατικής μάσκας σε νωπά μαλλιά πριν τα πιάσετε κότσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ