Να γυρίσω στον πρώην;

632

Πόσες φορές έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση που πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα επιστρέψουμε σε μια σχέση στην οποία δεν ξέρουμε και αν έχουν μείνει «αποθέματα»; Τα πράγματα δεν είναι τόσο σύνθετα όσο νομίζουμε και αν κάνουμε στον εαυτό μας μια σειρά από κάποιες βασικές ερωτήσεις τότε ίσως βρεθεί και η απάντηση.

1. Οι καλές στιγμές υπερτερούν των άσχημων μαζί του;

Δεν έχει σημασία μόνο να περνάς καλά μαζί του αλλά γενικά να έχεις μια ποιοτική σχέση με περισσότερες ευχάριστες παρά δυσάρεστες στιγμές.

2. Μπορώ να τον εμπιστευτώ ξανά; 

Αν έχεις αμφιβολίες, καλύτερα να προχωρήσεις μπροστά γιατί η έλλειψη εμπιστοσύνης μετατρέπεται σε ζήλια και πιθανόν μια τέτοια κατάσταση να δημιουργήσει ανασφάλειες είτε σε σένα είτε στον άλλον.

3. Έχω μέλλον μαζί του;

Είναι σημαντικό να ξέρεις αν αυτή η σχέση μπορεί να έχει συνέχεια και ότι δεν έχει κάνει απλά τον κύκλο της. Αν δεν μπορείς να φανταστείς το κοντινό μέλλον μαζί του και πάλι, καλύτερα να αναθεωρήσεις.

4. Νιώθω καλύτερα μόνη μου ή με αυτόν;

Αυτή η ερώτηση βέβαια είναι και λίγο παγίδα καθώς μπερδευόμαστε πολλές φορές νομίζοντας πως θέλουμε ξανά εκείνον ενώ στην ουσία μας λείπει η συνήθεια του να είμαστε σε σχέση. Όπως και να έχει, είναι καλό να σκεφτείς πότε έχεις περισσότερη ψυχική ισορροπία, όταν είσαι μαζί του ή μόνη σου.

5. Τον νοιάζομαι πραγματικά;

Πρέπει να σκεφτείς αν νοιάζεσαι όντως για εκείνον ή απλά θέλεις να ξαναβολευτείς σε μια κατάσταση που σου προσφέρει κάποια ασφάλεια. Αν είσαι στη φάση που σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου και όχι το πως νιώθει εκείνος, καλύτερα να αποφύγεις τις επαφές μαζί του.

Φυσικά, όλα αυτά τα ερωτήματα που δημιουργούνται έχουν να κάνουν και με τους λόγους για τους οποίους έληξε η σχέση, με το τρόπο που έχει γίνει ο χωρισμός αλλά κυρίως το χαρακτήρα των ανθρώπων. Στην ουσία όμως, αν σκέφτεσαι να ξαναγυρίσεις αναλογίσου τα παραπάνω ερωτήματα ώστε να πάρεις την τελική απόφαση.

να γυρίσω στον πρώην;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ