5 τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου… αντί-αλλεργικό!

836

Η Άνοιξη θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως η “μητέρα των αλλεργιών”.

Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης μας πιάνουν ξαφνικές φαγούρες, καταρροή, δερματικές ενοχλήσεις και άλλα.

Σίγουρα μια λύση για να αποφύγουμε τις αλλεργίες θα ήταν να κλειστούμε στο σπίτι μας.

Αλλά σίγουρα είναι καλή λύση; Μάλλον όχι! Τα αίτια των αλλεργιών βρίσκονται ΚΑΙ στο δικό μας σπίτι!

Υπάρχουν 5 κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να προφυλάξουμε το σπίτι μας από τις αλλεργιογόνες πηγές.

1. Καθαρίζουμε τα κλιματιστικά: Τα φίλτρα των κλιματιστικών είναι παγίδα μικροβίων και σωματιδίων ιδιαίτερα αλλεργιογόνων. Αυτή είναι άλλωστε και η δουλειά τους. Το ζήτημα είναι ότι οι περισσότεροι ξεχνάμε να τα καθαρίζουμε και να τα απολυμαίνουμε. Ιδιαίτερα την άνοιξη, θα πρέπει να εντάξουμε τον καθαρισμό των φίλτρων στην ετήσια συντήρηση των κλιματιστικών. Έτσι κι αλλιώς, πρέπει να προετοιμαστούμε για την άνοδο της θερμοκρασίας!

2. Συμμαζεύουμε την ακαταστασία: Καθαρίζουμε και συμμαζεύουμε την ακαταστασία. Όσο λιγότερα πράγματα στο σπίτι μας, τόσο λιγοστεύουν οι κρυψώνες για τα αλλεργιογόνα. Και, εξίσου σημαντικό, είναι πιο εύκολο να συντηρήσουμε το σπίτι καθαρό. Μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον… καθαριότητα!
Διώχνουμε μακριά από τις ελεύθερες επιφάνειες παλιά κουρέλια, εφημερίδες, ρούχα, και άλλα πορώδη αντικείμενα. Αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα υπνοδωμάτια, γιατί και τα αλλεργιογόνα προτιμούν να περνούν περισσότερο χρόνο εκεί.

3. Καθαρίζουμε το μπάνιο: Το μπάνιο μας είναι για τη μούχλα ότι η κρεβατοκάμαρα για τα ακάρεα της σκόνης παράδεισος στο σπίτι! Επιθεωρούμε τους σωλήνες του νερού για διαρροές και όπως χρειάζεται επιδιορθώνουμε. Επίσης, καθαρίζουμε τακτικά τους τοίχους με ένα μη τοξικό καθαριστικό. Προσοχή! Τρίψτε τους σωλήνες και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που έχουν μούχλα, μέχρι να την εξαφανίσετε!

4. Μειώνουμε τις πηγές σκόνης: Υφάσματα και χαλιά συμβάλουν στη δημιουργία σκόνης από την απώλεια των ινών. Κουρτίνες, χαλιά με υψηλό πέλος και ταπετσαρίες είναι εξαιρετικά αλλεργιογόνα. Αν έχουμε ξύλινο πάτωμα, επιλέγουμε χαλιά που πλένονται και συντήρηση με λινέλαιο. Σφουγγαρίζουμε τακτικά με καθαρό νερό και υγρό καθαριστικό τα πλακάκια και τις υπόλοιπες επιφάνειες.

5. Σωστή επιλογή λουλουδιών στην βεράντα: Έξυπνες επιλογές! Η κίτρινη, κολλώδης γύρη που μεταφέρουν οι μέλισσες από φυτό σε φυτό σπάνια προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Τα λεπτά, ελαφριά σωματίδια που μεταφέρονται από τον άνεμο είναι ένοχα για την πρόκληση δυσφορίας. Συνεπώς, αποφεύγουμε την προσθήκη αλλεργιογόνων φυτών. Επιλέγουμε τα λουλούδια μας με τη βοήθεια ενός ειδικού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ