Γιατί η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για νέες σχέσεις

725

Όσο κι αν οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι η πιο ερωτική εποχή του χρόνου είναι το καλοκαίρι, οι μήνες που τώρα διανύουμε φαίνεται να επηρεάζουν αποτελεσματικότερα την αντρική ερωτική ζωή. Και ίσως όχι τυχαία. Έχοντας μόλις αφήσει πίσω μας τα κρύα, την απομόνωση και τη μελαγχολία του μουντού χειμώνα, η βελτίωση του καιρού και μόνο ενισχύει καταρχήν την ψυχολογία, τη διάθεση και την εξωστρέφεια του καθενός, πυροδοτώντας ταυτόχρονα και μια τάση φυγής από τα μέχρι τώρα δεδομένα, είτε μιλάμε για την καθημερινή μας ρουτίνα είτε για το ερωτικό μας status.

Ασχέτως λοιπόν με το αν βρισκόμαστε ή όχι σε μια σχέση, η άνοιξη φαίνεται να εκλαμβάνεται ως αφορμή για ένα restart: η ευκαιρία για νέες περιπέτειες, με ελαφρύτερη διάθεση και καλύτερες προϋποθέσεις.

Οι κύριες αιτίες αυτού του mindset είναι οι εξής:

Έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση
Το ότι η αυτοπεποίθηση είναι νούμερο ένα κίνητρο για νέες σχέσεις δεν είναι κάτι που μένει μόνο στα λόγια. Πρόσφατη έρευνα μάλιστα απέδειξε πως οι άντρες που επέλεγαν μόνοι τους το άρωμα που πίστευαν ότι θα τους κάνει πιο θελκτικούς, είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στις γυναίκες από εκείνους που απλά χρησιμοποιούσαν ένα τυχαίο. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα για την ιδιαίτερη δύναμη που έχει η αυτοπεποίθηση. Τι άλλο βοηθάει σε αυτό; Η μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένα του ήλιου, ο οποίος -επιστημονικώς αποδεδειγμένα- βοηθάει στο να έχεις καλύτερη ψυχολογία. Και αυτοπεποίθηση κατά συνέπεια.

Βοηθούν τα ρούχα
Τα παλτά φεύγουν, τα κοντά φορεματάκια έρχονται. Τα jeans μπαίνουν στις ντουλάπες, τα κοντά σορτσάκια κάνουν την εμφάνιση τους. Αυτά είναι τα ωραία με την γκαρνταρόμπα των γυναικών. Υπάρχει πάντα κάτι για την περίσταση και ειδικά όσον αφορά το καλοκαίρι, τα ρούχα των γυναικών δείχνουν να μας ταράζουν περισσότερο. Ή τουλάχιστον να μας ανεβάζουν την τεστοστερόνη.

Ανταποκρίνεσαι στη φύση
Δεν είναι κάποια αστεία συσχέτιση αλλά επιστήμη. Σύμφωνα με την σύμβουλο σχέσεων, Sarah Patt, αν αισθάνεσαι αποφασισμένος για να βρεις νέο ταίρι, η βιολογία θα παίξει το ρόλο της σε αυτό. «Η άνοιξη είναι η εποχή που τα ζώα ξεκινούν την αναπαραγωγή για την…επόμενη γενιά. Είναι μία βιολογική παρόρμηση που συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια». Και επειδή και ο άνθρωπος είναι -μεταξύ πολλών άλλων- ένα πολύ εξελιγμένο είδος θηλαστικού, προφανώς ανταποκρίνεται και εκείνος στο κάλεσμα της φύσης.

Ίσως χρειάζεσαι νέο ξεκίνημα
Ο χειμώνας είναι σίγουρα πιο δύσκολος όταν είσαι μόνος. Η άνοιξη σηματοδοτεί κατά κάποιον τρόπο το τέλος αυτής της «Σιβηρίας» και την οδό προς την ανεμελιά με την οποία είναι συνυφασμένο το καλοκαίρι. «Χρησιμοποίησε το αίσθημα της μετάβασης σε μια νέα εποχή για ν’ αφήσεις πίσω σου το παρελθόν και να κάνεις νέα πράγματα», σημειώνει η Sarah Patt.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ