Άνοιξη – Η εποχή του έρωτα!

673

Παραδοσιακά η Άνοιξη θεωρείται η εποχή του έρωτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η διεθνής λογοτεχνία έχει συνδέσει άρρηκτα την εποχή αυτή με τους απανταχού ερωτευμένους.

Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης ενεργοποιούνται όλες οι αισθήσεις, το μυαλό και το σώμα μας. Οι επιστήμονες μάλιστα έχουν συνδέσει την Ανοιξιάτικη παλέτα χρωμάτων, κυρίως προερχόμενη από τα λουλούδια που ανθίζουν, με την διέγερση των αισθήσεων. Ιδιαίτερα το κόκκινο και το πορτοκαλί χρώμα διεγείρουν τις αισθήσεις και στέλνουν έντονα ερεθίσματα στον εγκέφαλο ξυπνώντας την ερωτική μας διάθεση. Ουσιαστικά μας δημιουργεί την επιθυμία να βρούμε ερωτικό σύντροφο κι έτσι γινόμαστε πιο ανοικτοί σε γνωριμίες και σχέσεις.

Εκτός από τους νέους έρωτες, η Άνοιξη ευνοεί και την ανανέωση υφιστάμενων σχέσεων. Η διάθεση που επικρατεί την Άνοιξη είναι ιδανική για το φρεσκάρισμα της σχέσης.

Επίσης, αξίζει να παρατηρήσουμε ότι η άνοιξη φέρνει μαζί της μια αίσθηση αισιοδοξίας. Μεγαλώνοντας η ημέρα μας ωθεί να θέλουμε να είμαστε έξω και η άνοδος της θερμοκρασίας που αυξάνει τις ενδορφίνες στον οργανισμό μας, ενδέχεται να είναι κάποιοι από τους παράγοντες που προάγουν την αισιοδοξία μας κατά την Άνοιξη.

Το σίγουρο είναι ότι λατρεύουμε την Άνοιξη… και τον έρωτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ