Καταπολέμησε το άγχος των Πανελλαδικών Εξετάσεων

552

Ακούγοντας τη λέξη «πανελλαδικές», σίγουρα δεν περνούν από το μυαλό μας και οι πιο ευχάριστες σκέψεις. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες που καλείται να περάσει ένας μαθητής αλλά σίγουρα με τις σωστές μεθόδους και ένα ολοκληρωμένο σύστημα μελέτης μπορεί ο καθένας να έχει το αποτέλεσμα που θέλει.

Καθώς η περίοδος της εξεταστικής πλησιάζει, είμαστε εδώ να σου δώσουμε μια σειρά από συμβουλές (σαν πιο παλιοί) που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

διαβασμα-πανελληνιες

1. Όσο και να έχεις βαρεθεί να το ακούς (λογικά) δεν πρέπει να ξεχνάς να κάνεις συχνά γεύματα και να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αποθέματα ενέργειας για να μπορεις να αποδόσεις στους έντονους ρυθμούς των εξετάσεων.

2. Βγες μια βόλτα. Εντάξει δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αν έχεις το μυαλό σου στο διάβασμα αλλά αν βγεις μια ώρα στη γειτονιά σου να «ξεσκάσεις» για λίγο θα έχεις περισσότερο διάθεση όταν επιστρέψεις στο σπίτι.

3. Δεν χρειάζεται να ρωτάς τους συμμαθητές και τους φίλους σου τι διάβασαν και σε ποιά σελίδα είναι. Ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο μελέτης και το να ανταλλάσσεις απόψεις περί διαβάσματος το μόνο που θα προσφέρει είναι περισσότερο άγχος.

3. Απόφυγε τους πολύ δυνατούς καφέδες και τα ενεργειακά ποτά. Ειδικά, αν δεν είσαι και συνηθισμένος σε αυτά, το πιθανότερο είναι να σου προκαλέσουν υπερένταση, κρύο ιδρώτα και να σου στερήσουν σημαντικές ώρες ύπνου.

4. Να κοιμάσαι αρκετά. Αν δεν καταφέρεις να κλείνεις 8 ώρες ύπνου που είναι οι αναγκαίες, προσπάθησε να κοιμηθείς μισή ώρα το μεσημέρι για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου ενδιάμεσα του διαβάσματος.

5. Διατήρησε τη ψυχική σου ηρεμία πάνω απ’όλα. Είναι πολύ σημαντικό να απέχεις από τυχόν καυγάδες και εντάσεις που μπορεί να σε ταράξουν ψυχολογικά.

Γενικώς, οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι και το πιο εύκολο εγχείρημα για ένα σχεδόν δεκαοκτάχρονο μαθητή αλλά αν το κοιτάξει κάποιος από μία άλλη οπτική γωνία, μπορεί να θεωρηθεί μια εμπειρία και δοκιμασία για την προετοιμασία της ενήλικης ζωής. Ακόμη και αν δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, να θυμάσαι πως θα δοθούν και άλλες ευκαιρίες στην συνέχεια που θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις αναλόγως.

πανελληνιες διαβασμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ