Ποιο πρωινό μας κάνει να αδυνατίζουμε

595

Το καλό πρωινό μας το λένε διαρκώς διαιτολόγοι και διατροφολόγοι είναι απαραίτητο για μια καλή υγεία. Και όχι μόνο φυσικά. Είναι το γεύμα που μας δίνει ενέργεια αλλά και μάς βοηθάει να χάσουμε κιλά. Βρήκαμε λοιπόν ποια είναι η ιδανική τροφή που δημιουργεί αίσθημα κορεσμού, άρα δεν πεινάμε, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό κι έχει και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Είναι το πίτουρο βρώμης.

Αυτό αποδείχθηκε σε έρευνα που έγινε σε γυναίκες οι οποίες κλήθηκαν να τρώνε κάθε μέρα για πρωινό μαζί με έναν χυμό, διαφορετικά μπισκότα για πρωινό. Μερικά από αυτά είχαν μέσα βρώμη, άλλα όχι. Έπειτα οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα, βαθμολογούσαν τα επίπεδα κορεσμού. Φάνηκε λοιπόν πως οι γυναίκες που ένιωθαν να μην πεινούν είχαν εκείνη τη μέρα φάει μπισκότα με βρώμη.

Τι άλλο κάνει η βρώμη; Εκτός του ότι σε κρατάει χωρίς να πεινάς, τρως και λιγότερο στο επόμενο γεύμα ενώ ξεκινώντας τη μέρα σου μ΄ένα καλό πρωινό, παίρνει μπρος ο μεταβολισμός κι αρχίζουν οι καύσεις! Επίσης ρίχνει τη χοληστερίνη και συμβάλει στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου. Θέλετε κάτι ακόμη για να ξεκινάτε τη μέρα σας με βρώμη; Δοκιμάστε με γάλα, με σταφίδες, φτιάξτε μπισκότα και μπάρες. Βάλτε στο πρωινό σας και φρέσκα smoothies και σίγουρα αυτή τη φορά η δίαιτά σας θα … πετύχει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ