Φυσική περιποίηση μαλλιών με… λάδι καρύδας!

672

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα στην περιποίηση μαλλιών. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερο απ’ όλα τα εργαστηριακά προϊόντα, ακριβώς επειδή είναι 100% φυσικό. Δεν περιέχει σιλικόνη, αλκοόλ και άλλα χημικά πρόσθετα που ενδεχομένως να δημιουργούσαν θέμα σε ευαίσθητες επιδερμίδες και μαλλιά.

Είναι εξαιρετικό στην αναδόμηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών που είτε έχουν καεί, είτε πάσχουν από φυσική ξηρότητα. Επίσης έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες καθιστώντας το έτσι ιδανικό για την καταπολέμηση ή πρόληψη της πιτυρίδας. Είναι εξαιρετικό για τακτική περιποίηση των μαλλιών και του δέρματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 1 – 4 φορές το μήνα.

coconut oil 3

Εκτέλεση

  • Ρίξτε 3 – 5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας σε ένα μπολ ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων. Η ποσότητα του λαδιού που χρειάζεστε είναι ανάλογη με το μήκος και το πάχος των μαλλιών.
  • Ζεστάνετε το λάδι για λίγα δευτερόλεπτα
  • Απλώστε στα μαλλιά ξεκινώντας από τη ρίζα προς τις άκρες.

coconut oil 1

Tips

  • Αν βάφετε τα μαλλιά στο σπίτι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει τη ζημιά από τα χημικά και να προσθέσει υγρασία. Ρίξτε μερικές σταγόνες στο μείγμα της βαφής και ανακατέψτε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Προσοχή! Μην αφήσετε το λάδι πάνω από μια ημέρα στα μαλλιά σας, γιατί θα γίνουν πολύ λιπαρά και θα μυρίζουν.
  • Μια μικρή ποσότητα αρκεί για τα μαλλιά σας. Προσοχή στις υπερβολές!
  • Αν δεν θέλετε να χάσει το λάδι κανένα από τα θρεπτικά συστατικά του κατά το ζέσταμα με μικροκύματα, μπορείτε εναλλακτικά να το ζεστάνετε με ατμό ή ζεστό νερό (βάζετε το μπολ πάνω από νερό που βράζει – τύπου μπεν-μαρί

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ