Ποιο είναι το εντυπωσιακό πλεονέκτημα της λιπαρής επιδερμίδας;

1072

Το λιπαρό δέρμα γενικά είναι μη επιθυμητό, αλλά μήπως υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα;

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical Anatomy, Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι όσο πιο λιπαρό είναι το δέρμα, τόσο πιο ρηχές είναι οι ρυτίδες στο πρόσωπο.

Η μελέτη διεξήχθη σε πτώματα, ηλικίας 20 έως 90 ετών. Οι επιστήμονες εξέτασαν τα μέτωπά, τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια καθώς και την ελαστικότητα και πυκνότητα του δέρματος τους σε σχέση με το πόσους σμηγματογόνους αδένες είχαν.

Ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερους τέτοιους αδένες είχαν οι άνθρωποι, τόσο πιο ρηχές και επιφανειακές ήταν οι ρυτίδες που είχαν.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια δεν έχουν τάση προς λιπαρότητα, όπως για παράδειγμα το μέτωπό. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί συναντάμε το “πόδι της χήνας” σε όλους ανεξαιρέτως τους τύπους δέρματος.

Από την άλλη μεριά, τα ευρήματα αυτά δεν σημαίνουν ότι προσθέτοντας λιπαρότητα στο δέρμα θα περιοριστεί η εμφάνιση των ρυτίδων. Αντίθετα, το “πάχος” και η ελαστικότητα της επιδερμίδας είναι αυτά που παίζουν ρόλο στο πόσο ρυτιδωμένο θα γίνει ένα πρόσωπο.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη αντιγηραντικών θεραπειών.

Φυσικά, οι σμηγματογόνοι αδένες και η ελαστικότητα του δέρματος, είναι μόνο δύο παράγοντες που συμβάλουν στην διατήρησης μιας λαμπερής επιδερμίδας.

Η άσκηση, η ενυδάτωση, η καλή διατροφή και ο περιορισμός της έκθεσης στον ήλιο είναι οι καλύτεροι φίλοι του δέρματος σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ