Κράμπες, αϋπνίες, λιγούρες για σοκολάτα; Αλήθεια τι συμβαίνει στον οργανισμό μου;

981

Σου έχει συμβεί ποτέ να τρως τα νύχια σου από την αγωνία να βρεις σοκολάτα; Τινάζεσαι στο ταβάνι λόγω μυϊκού σπασμού ή κράμπας μέσα στη νύχτα; Σου είναι δύσκολο να κοιμηθείς ακόμη κι όταν η κούραση είναι δεδομένη;

Τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις έλλειψη από Μαγνήσιο!

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι έχουν έλλειψη από αυτό το μέταλλο. Οι διαιτολόγοι μάλιστα, πολλές φορές, αναφέρονται στο Μαγνήσιο ως το “κύριο μέταλλο”, επειδή επηρεάζει πάνω από 300 διαφορετικές ενζυματικές διαδικασίες που βοηθούν τον οργανισμό να λειτουργεί κανονικά.

Τι προκαλεί η έλλειψη Μαγνησίου;

1. Μυϊκούς σπασμούς ή κράμπες
Το Μαγνήσιο βοηθά στην χαλάρωση των μυών, έτσι η έλλειψή του ενδέχεται να προκαλέσει τις γνωστές κράμπες

2. Αϋπνίες
Εκατομμύρισ άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο υποφέρουν από διαταραχές στον ύπνο. Το Μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η έλλειψη Μαγνησίου, ενδέχεται να προκαλέσει αϋπνία. Επίσης, τα επίπεδα του Μαγνησίου πέφτουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, οδηγώντας σε κακή ποιότητα ύπνου.

3. Πόθος για σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα έχει υψηλή συγκέντρωση Μαγνησίου και ένα κομμάτι της μπορεί να προσφέρει περίπου το 24% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Η μανία που μας πιάνει να φάμε οπωσδήποτε σοκολάτα είναι σημάδι έλλειψης Μαγνησίου.

4. Άγχος
Το Μαγνήσιο είναι το πιο ισχυρό χαλαρωτικό μέταλλο. Το άγχος και η ανησυχία είναι πρόωρα σημάδια έλλειψης Μαγνησίου από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια κρίσης άγχους, η πρόσληψη 200mg Μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει και να βοηθήσει στην χαλάρωση.

5. Υψηλή αρτηριακή πίεση
Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί ενώ διάγουν μια πολύ υγιεινή ζωή, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Η απάντηση είναι… το Μαγνήσιο! Μια πολύ σημαντική λειτουργία του Μαγνησίου είναι η χαλάρωση και η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Όταν υποφέρουμε από έλλειψη Μαγνησίου, τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται (σφίγγουν) με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αρτηριακή πίεση. Επίσης, η σωστή ποσότητα Μαγνησίου βοηθά στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών, οι οποίοι είναι επίσης υπεύθυνοι για την αρτηριακή πίεση.

Πως μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα Μαγνησίου στον οργανισμό μας;
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε τροφές που καταστρέφουν τις θρεπτικές ουσίες, όπως το αλεύρι και η ζάχαρη. Αντίθετα, θα πρέπει να τρώμε τροφές υψηλές σε Μαγνήσιο, όπως κρέας, αβοκάντο, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Επιτρέπετε και η κατανάλωση σοκολάτας για την αποκατάσταση των επιπέδων του Μαγνησίου, υπό την προϋπόθεση ότι η σοκολάτα θα περιέχει 70% κακάο.

Ακόμη κι αν ακολουθείτε την πιο υγιεινή διατροφή, είναι πιθανό να χρειαστείτε συμπλήρωμα διατροφής με Μαγνήσιο. Η καλύτερη επιλογή σ’ αυτή την περίπτωση είναι ένα συμπλήρωμα με τη μορφή του γλυκινικού Μαγνησίου, το οποίο απορροφάται ευκολότερα από τον οργανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ