Το 90% των γυναικών δεν είναι αυθόρμητες στο κρεβάτι

635

Γράφει η Άννα Σταυράκη

Αυτό που θεωρούμε ως «σεξουαλική ορμή» είναι κάτι που… δεν υπάρχει. Αυτό υποστηρίζει μια κορυφαία ψυχολόγος από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με την οποία η «σεξουαλική ορμή» είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο για τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών.

Για την ακρίβεια, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, αυτό που πιστεύουμε ότι είναι «σεξουαλική ορμή» είναι στην πραγματικότητα μια «αυθόρμητη επιθυμία».

Τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά για τους άντρες, με το 70% να βιώνει συνήθως «αυθόρμητη επιθυμία», με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες να κυμαίνεται μόλις στο 10 με 20%.

Η Dr Emily Nagoski από το Smith College στο Northampton της Μασαχουσέτης, μιλώντας στο New Scientist εξήγησε, ότι οι απόψεις μας περί σεξ και σεξουαλικής ορμής είναι ξεπερασμένες.

«Η ορμή είναι ένα κινητήριο σύστημα που μας κινητοποιεί για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που σχετίζονται με τη ζωή ή το θάνατο, για παράδειγμα η πείνα ή το υπερβολικό κρύο. Κανείς δεν πεθαίνει όμως αν δεν κάνει σεξ».

Η ίδια πιστεύει, ότι οι άντρες είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι θα πρέπει να έχουν «σεξουαλική ορμή».

«Πιστεύω ότι ο λόγος για τον οποίο περιμένουμε όλοι να έχουν μια αυθόρμητη επιθυμία για σεξ είναι επειδή έτσι το βιώνουν οι περισσότεροι άντρες. Περίπου το 70% των ανδρών βιώνει αυθόρμητη σεξουαλική επιθυμία, με το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες να είναι στο 10-20%» είπε ακόμη.

Όπως υποστηρίζει η ίδια στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Come As You Are», «κάθε γυναίκα έχει τη δική της μοναδική σεξουαλικότητα -σα δακτυλικό αποτύπωμα. Η ανατομία των γυναικών ποικίλει περισσότερο από αυτή των ανδρών, όπως επίσης και οι μηχανισμοί σεξουαλικής απόκρισης και ο τρόπος με τον οποίο το σώμα τους ανταποκρίνεται στο σεξουαλικό κόσμο».

«Δεν πρέπει να κρίνουμε τον εαυτό μας βάσει των εμπειριών που βιώνουν άλλοι. Δεν έχεις κάτι “στραβό” αν δεν το βιώνεις έτσι. Η αυθόρμητη επιθυμία δεν είναι απαραίτητη για να βιώσει κανείς σεξουαλική ευχαρίστηση. Πολλοί άνθρωποι –ίσως ειδικά οι γυναίκες- βιώνουν τη σεξουαλική επιθυμία ως απόκριση, ως άμεση απάντηση αντί για πρόβλεψη της ερωτικής επιθυμίας. Πρώτα διέγερση και μετά επιθυμία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ