Απλές διατροφικές συνήθειες για νεανική επιδερμίδα

573

Παράγοντες όπως η ρύπανση, ο ήλιος, η κούραση αλλά και ο χρόνος που περνά δεν είναι δυνατόν να μην επηρεάζουν την επιδερμίδα μας. Για να αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω δεν έχουμε παρά να εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα κάποιες πολύ σημαντικές διατροφικές συνήθειες.

Έτσι για να παραμείνει λαμπερή και σφριγηλή η επιδερμίδα μας μπορούμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας πίνοντας πράσινο τσάι. Οι κατεχίνες που περιέχει έχουν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, αυτό σημαίνει πως το δέρμα «προφυλάσσεται» από την εμφάνιση των ρυτίδων.

Για το μεσημεριανό μας επιλέγουμε αρκετά συχνά όσπρια: οι φακές, τα ρεβίθια και τα φασόλια αναπλάθουν τα κύτταρα και έτσι φαινόμαστε πιο λαμπερές. Αν τώρα προτιμάμε τις σαλάτες καλό θα είναι να τρώμε σολομό αφού βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος ή ντομάτα, η οποία χάρη στο λυκοπένιο που έχει προλαμβάνει τις ρυτίδες. Θα πρέπει να θυμόμαστε να προσθέτουμε πάντα λίγο ελαιόλαδο καθώς η βιταμίνη Ε που περιέχει διατηρεί το δέρμα μας λαμπερό.

Όσο για το επιδόρπιο, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, καλό θα είναι να προτιμάμε φρούτα και ειδικότερα χρώματος πορτοκαλί, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια και σαγκουίνια, αφού λόγω των καροτενοειδών και των πολυφαινόλων που περιέχουν αποτελούν σημαντική πηγή  αντιοξειδωτικών.

Αν εισάγουμε στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες όλα τα παραπάνω τότε σίγουρα η αλλαγή στην επιδερμίδα μας θα είναι αισθητή τόσο σε εμάς όσο και στους γύρω μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ