Kaketsugi: Η ιαπωνική τέχνη της αόρατης επιδιόρθωσης που κάνει τις τρύπες των ρούχων να εξαφανίζονται

322

Τα αγαπημένα ρούχα δείχνουν τη φθορά τους μέσα από τρύπες που εμφανίζονται από το πουθενά. Μια μικρή τρύπα σε ένα σακάκι ή ένα παντελόνι είναι απογοητευτική και ίσως νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από το ρούχο. Όμως, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Η ιαπωνική τέχνη του kaketsugi, ή η αόρατη επιδιόρθωση, μπορεί να πάρει ένα κατεστραμμένο ρούχο και να το κάνει να φαίνεται ολοκαίνουργιο. Πιστέψτε μας δεν θα καταλάβατε ποτέ ότι η τρύπα ήταν ποτέ εκεί! (Πώς θα καταλάβεις αν μια επώνυμη τσάντα είναι αυθεντική;)

Ο Kaketsugi επισκευάζει το ύφασμα παίρνοντας ένα κομμάτι ύφασμα από ένα άλλο μέρος του ενδύματος που είναι αόρατο, όπως το περιθώριο ραφής στο εσωτερικό ενός σακακιού. Αφού κόψετε το ύφασμα, τοποθετείται πάνω από την τρύπα και οι κλωστές του υφαίνονται στο υπόλοιπο ρούχο. Συχνά, αυτό συνεπάγεται ότι ο τεχνίτης διαχωρίζει τις ίνες σε λεπτότερα νήματα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί μια βελόνα και ένα κομμάτι νήματος οδήγησης για να τις πλέκει. Η λεπτή διαδικασία είναι ένα μαγικό θέαμα και περιλαμβάνει δεξιότητες που μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να κατακτηθούν.

Όταν γίνει καλά, η επιδιόρθωση φαίνεται αόρατη και δίνει νέα πνοή σε ένα αγαπημένο ένδυμα. Για να δείτε το kaketsugi σε δράση, δείτε τα παρακάτω βίντεο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ