4 tips για πλύσιμο των ρούχων στο χέρι!

793

Ποια από εμάς δεν έχει στεναχωρηθεί όταν είδε το καλό της φόρεμα να καταστρέφεται στο πλυντήριο, ή το ακριβό μας τοπάκι να αλλάζει χρώμα;

Από την άλλη μεριά είναι πολύ δαπανηρό κάθε φορά που θέλουμε να φρεσκάρουμε τα ευαίσθητα ρούχα μας, να τα στέλνουμε στο καθαριστήριο.

Σκεφτήκατε ποτέ να τα πλύνετε στο χέρι;

Είναι ένας τρόπος να φρεσκάρεις ακίνδυνα και οικονομικά τα ρούχα σου.

Εδώ είναι 4 βασικές συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα

1. Ξεχωρίστε τα λευκά από τα χρωματιστά:
Ξεκινήστε με τα πιο ανοιχτόχρωμα ρούχα και περάστε στα πιο σκούρα. Όταν έρθει η ώρα να ξεπλύνετε, προσοχή σε ότι ξεβγάζει! Τα ρούχα που βγάζουν χρώμα πρέπει να ξεπλένονται μόνα τους, τελευταία!

2. Χρησιμοποιήστε τη σωστή θερμοκρασία
Το καλύτερο πλύσιμο στο χέρι γίνεται στους περίπου 30 C. Το νερό δηλαδή έχει μια ελαφρά ζεστή αίσθηση. Το ζεστό νερό μπορεί να κάνει τα ρούχα να ξεβάψουν. Το κρύο δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό στην αφαίρεση των λεκέδων, αλλά είναι καλύτερο για τα ρούχα που είναι επικίνδυνο να μαζέψουν ή να ξεβάψουν. Πριν πλύνετε ένα ευαίσθητο ρούχο τρίψτε με ένα λευκό πανάκι μια δυσδιάκριτη περιοχή. Εάν βγει χρώμα, τότε θέλει μόνο στεγνό καθάρισμα!

3. Μην παρα-μουλιάζετε τα ρούχα
Όσο περισσότερο μουλιάζετε τα ρούχα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα που να βγάλουν χρώμα και να ξεθωριάσουν. Επιπρόσθετα, οι κόλλες και τα διακοσμητικά όπως τα φανταχτερά κουμπιά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χαλάσουν. Περίπου το 98% των λεκέδων βγαίνει στα πρώτα 2 λεπτά του πλυσίματος. με το πλύσιμο στο χέρι, να διαρκεί περίπου πέντε λεπτά. Για να φρεσκάρετε λίγο, τα λερωμένα ευαίσθητα, 2 έως 3 λεπτά είναι αρκετά.

4. Απλώστε σωστά τα μάλλινα κατά το στέγνωμα
Απλώστε το ρούχο σε ένα επίπεδο τραπέζι, τοποθετώντας το σε μια πετσέτα ή σε ένα χοντρό χαρτί. Προσέξτε το ρούχο να είναι στρωμένο, ακριβώς όπως το θέλετε στεγνό. Με τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται να ξεχειλώσει. Το πιο σημαντικό είναι να απλωθεί οριζόντια και να γυρίζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ