Η συγκατοίκηση μειώνει την επιθυμία για σεξ;

538

Νέα έρευνα έδειξε ότι το 34% των γυναικών παραδέχθηκαν ότι έχουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και το 60% δήλωσε ότι νιώθει απελπισία που συμβαίνει αυτό. Αντιστοίχως το 15% των ανδρών παραδέχθηκε ότι η λίμπιντό τους έχει μειωθεί και το 50% δήλωσε ότι νιώθουν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη πίεση από το γεγονός.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις απαντήσεις 4,839 ανδρών και 6,669 γυναικών, που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα και συζούν με τον/την σύντροφό τους για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Στην έρευνα φάνηκε ότι καθοριστικοί παράγοντες για την έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας ήταν μεταξύ άλλων:

-Ύπαρξη παιδιού ή παιδιών κάτω των 5 ετών (κάτι που φάνηκε ότι επηρεάζει σημαντικά την λίμπιντο της γυναίκας, όχι όμως και του άνδρα)

-Έλλειψη συναισθηματικού «δεσίματος» με την/τον σύντροφο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

-Σημαντική διαφορά των επιθυμιών της γυναίκας σε σχέση με του άνδρα στο κρεβάτι

-Αναφορά σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης τον προηγούμενο χρόνο

-Κακή ψυχολογική κατάσταση (λόγω υγείας, ανεργίας κλπ)

-«Φτωχές» σεξουαλικές επιδόσεις του άνδρα στην πρώτη ερωτική επαφή (το γεγονός συνδέεται πολύ έντονα με την ερωτική επιθυμία της γυναίκας στη συνέχεια της σχέσης)

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal, οι γυναίκες οι που είχαν τρεις ή περισσότερους διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους τους τελευταίους δώδεκα μήνες, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να έχουν μειωμένη λίμπιντο σε σχέση με τις γυναίκες που είχαν αποκλειστικά και μόνο έναν ερωτικό σύντροφο τον τελευταίο χρόνο.

Σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά και η ηλικία. Χαμηλότερη λίμπιντο ανέφεραν οι άνδρες ηλικίας 35-44 ετών και οι γυναίκες 55-64 ετών. Εντυπωσιακό στοιχείο επίσης είναι ότι τη υψηλότερη λίμπιντο είχαν οι γυναίκες που είτε ήταν φοιτήτριες είτε συνταξιούχοι! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσα ζευγάρια μιλάνε ανοιχτά για το σεξ και για όσα τους αρέσουν ή τους ανησυχούν στον έρωτα, έχουν τις μικρότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα στο κρεβάτι μετά από αρκετό καιρό συμβίωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ