Απαλή επιδερμίδα στο κρύο

280

Υπάρχει ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε με την επιδερμίδα του σώματός μας τον χειμώνα: συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχουμε! Κάνουμε καυτά μπάνια, δεν βάζουμε ενυδατική κι έπειτα παραπονιόμαστε ότι η επιδερμίδα μας, μας τραβάει. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε καταστρέψει το υδρολιπιδικό φιλμ, τα καλά έλαια που έχουμε στην επιφάνεια της επιδερμίδας για προστασία και τα οποία, πολύ απλά, έχουν… λιώσει (!) από το καυτό νερό.

Επίσης, όταν βγούμε από το ντους δεν θα βάλουμε ενυδατική για να χρησιμοποιήσουμε αργότερα τόνους ενυδάτωσης στο σώμα όταν δούμε πως η επιδερμίδα μας είναι πολυυυυυ ξηρή. Μάντεψε! Η ενυδατική σώματος και θα διαπιστώσεις παρακάτω γιατί! Πώς μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση και τι να κάνεις για να μην δεις την επιδερμίδα του σώματός σου να έχει σκάσει; Έχουμε συγκεντρώσει τα βήματα παρακάτω!

1.Κάνε dry brushing

Είμαστε οπαδοί του dry brushing πολύ πριν το dry brushing αποκτήσει οπαδούς. Πρόκειται για μια τεχνική όπου με μια βούρτσα τρίβεις απαλά το σώμα σου, από τα πόδια προς τα πάνω, πριν μπεις στο ντους. Μπορείς να το κάνεις καθημερινά αλλά αν πρόκειται να ξεκινήσεις τώρα, υιοθέτησε την τεχνική τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό που κάνει είναι α) λεμφικό μασάζ που σημαίνει ότι βοηθά στα πρηξίματα και την κυτταρίτιδα αλλά σε σχέση με το σκασμένο δέρμα αυτό που κάνει είναι να διώχνει από την επιφάνεια της επιδερμίδας τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις μετά να μπορούν να εισχωρήσουν καλύτερα. Εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα για αυτή την τεχνική που από την στιγμή που θα βάλεις στην ζωή σου δεν θα μπορέσεις να αποχωριστείς ποτέ ξανά!

2. Κάνε scrub

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν έχουμε ξηρή επιδερμίδα στο σώμα μας είναι να χρησιμοποιούμε μια πλούσια κρέμα για να το ενυδατώσουμε. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει καθώς η ξηρή επιδερμίδα είναι μια επιδερμίδα με νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά της που εμποδίζει να περάσει από κάτω οποιοδήποτε προϊόν. Για να δεις διαφορά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι διώξεις πρώτα τα νεκρά κύτταρα με ένα scrub και έπειτα να απλώσεις την κρέμα σου. Scrub μπορείς να κάνεις μια-δύο φορές την εβδομάδα αν αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου πραγματικά ξηρή. Αν κάνεις και dry brushing, την ημέρα που θα κάνεις scrub απόφυγε προηγουμένως να έχεις τρίψει την επιδερμίδα σου με την σκληρή βούρτσα γιατί έτσι θα κάνεις διπλή απολέπιση και το μόνο που τελικά θα καταφέρεις είναι να την ερεθίσεις!

3.Βάλε λάδι σώματος πριν μπεις στο μπάνιο

Όλοι απολαμβάνουμε τα καυτά ντους τον χειμώνα, αλλά όσο απολαυστικά είναι για την ψυχή μας, τόσο καταστροφικά αποδεικνύονται για την επιδερμίδα μας. Όπως είπαμε, το καυτό νερό είναι σαν να “λιώνει” τα καλά, προστατευτικά έλαια που έχει στην επιφάνειά της η επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα όταν βγαίνουμε από το μπάνιο να νιώθουμε την επιδερμίδα μας να μας τραβάει και, σε κάποιες περιπτώσεις, να μας φαγουρίζει. Αν δεν μπορείς να γυρίσεις τη θερμοκρασία στο χλιαρό, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι πριν μπεις στο ντους να απλώσεις στο σώμα σου λάδι σώματος. Έτσι, θα έχεις δημιουργήσει ένα δεύτερο, τεχνητό στρώμα με έλαια που θα εμποδίσει την καταστροφή των φυσικών σου ελαίων.

4.Κάνε μίξη της κρέμας σώματος με λάδι

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα σου είναι να την αφήσεις χωρίς ενυδάτωση μετά το ντους. Θα το έκανες ποτέ για το πρόσωπό σου; Ιδανική κρέμα σώματος είναι μια με κεραμίδια (βασικά ενυδατικά συστατικά που έχει και η ίδια η επιδερμίδα) την οποία, μάλιστα, σε περιόδους που αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου ιδιαιτέρως ξηρή ή ταλαιπωρημένη, μπορείς να την κάνεις μίξη με ένα ενυδατικό και καταπραϋντικό λάδι σώματος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ