6 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν πάρεις την απόφαση να παντρευτείς

922

Υπάρχουν άνθρωποι που ονειρεύονται από χρόνια την στιγμή του γάμου τους, υπάρχουν όμως και άλλοι που ακόμη και αν έχουν βρει τον ιδανικό σύντροφο θα πρέπει να πιεστούν για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Σίγουρα ο γάμος είναι μια απόφαση που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα της ζωής και σίγουρα δεν είναι μία απόφαση που μπορεί να παρθεί μέσα σε μία ημέρα. Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, αν είστε έτοιμοι για αυτό το βήμα κάντε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σας.

Είμαι έτοιμος να παντρευτώ;
Ο γάμος είναι μια δια βίου δέσμευση. Και θα πρέπει να είστε σίγουροι πριν κάνετε το μεγάλο αυτό βήμα. Ο γάμος βασίζεται σε έναν δεσμό γεμάτο από αγάπη, εμπιστοσύνη και σεβασμό. Αναρωτηθείτε εάν το να παντρευτείτε αισθάνεστε ότι είναι σωστή απόφαση. Αν υπάρχει δισταγμός, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και αναρωτηθείτε ξανά. Εάν παραμένει ο δισταγμός σας, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσετε τις επιλογές σας.

Τι μέλλον έχω με αυτόν τον άνθρωπο;

Δοκιμάστε το κοινό σας μέλλον και δείτε το είδος της ζωής που περιμένει τους δυο σας. Πού θέλετε να ζήσετε, να εργαστείτε, να κάνετε διακοπές, να ταξιδέψετε, να εγκατασταθείτε και να αγοράσετε ένα σπίτι; Και άλλες ερωτήσεις που σας απασχολούν για το μέλλον σας. Αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, προχωρήστε στην επόμενη ερώτηση.

3. Θέλετε να κάνετε και οι δύο οικογένεια και παιδιά;

Ο καθένας έχει το δικό του όραμα για το πώς θα μοιάζει η μελλοντική οικογένειά του. Θα πρέπει να συζητήσετε με τον σύντροφό σας πως έχει ονειρευτεί την μελλοντική σας οικογένεια, αν θέλει παιδιά αλλά και το γενικότερο πλάνο για την ζωή σας. Εάν αυτό είναι κοινό και για τους δύο ή μπορεί να βρεθεί ένας κοινός δρόμος τότε είστε σε πολύ καλό στάδιο.

4. Σας κάνει να γελάτε;

Η δύναμη του χιούμορ είναι υποτιμημένη… Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τον μελλοντικό σας σύντροφο να γελάσει και το αντίστροφο υπάρχει πρόβλημα. Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές που θα χρειαστείτε ο ένας τον άλλον και σίγουρα το να μπορεί να σε κάνει ο άλλος χαρούμενο, σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις όποιες δυσκολίες και αν περνάς.

Συμφωνείτε σε οικονομικά ζητήματα;
Σήμερα, πολλά ζευγάρια έχουν ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή πρακτική, αλλά δεν εγγυάται ότι τα οικονομικά ζητήματα δεν θα παρακωλύσουν τον γάμο σας. Τα προβλήματα χρημάτων είναι συχνά και θα πρέπει σίγουρα να έχετε ένα κοινό πλάνο με τον σύντροφο σας.

6. Τι είστε για τον σύντροφό σας;

Γιατί πρέπει να σας παντρευτεί; Σκεφτείτε το. Τι πρέπει να προσφέρετε εσείς για να κάνετε έναν άνθρωπο να θέλει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του μαζί σας; Από την άλλη σκεφτείτε και τι θέλετε εσείς σαν άνθρωπος για να είστε ευτυχισμένος. Αν δεν μπορείτε να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι, τότε υπάρχει πρόβλημα.

«Η αγάπη είναι μια ψυχή που κατοικούν δυο σώματα.»

Αριστοτέλης

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ