Λευχαιμία: Ποια τροφή δίνει ελπίδες για την καταπολέμηση της;

732

Η λευχαιμία είναι μορφή καρκίνου που καταστρέφει τα κύτταρα του αίματος.

Συγκεκριμένα, είναι η υπερβολική αύξηση παθολογικών λευκών αιμοσφαιρίων χωρίς καμία προφανή αιτία. Η λευχαιμία προσβάλλει το αιμοποιητικό σύστημα που αποτελείται από διάφορα κύτταρα με διαφορετική μορφή και λειτουργία.

Όταν το άτομο νοσήσει από λευχαιμία, στο μυελό των οστών παρατηρείται μία υπερπαραγωγή παθολογικών (στη μορφή και στη λειτουργία) λευκών αιμοσφαιρίων που δεν επιτελούν την φυσιολογική τους λειτουργία που είναι η αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Για αυτό η λευχαιμία ονομάζεται και καρκίνος του αίματος ή του μυελού των οστών.

Όταν τα λευχαιμικά αυτά κύτταρα “γεμίσουν” τον μυελό των οστών μειώνεται σημαντικά η παραγωγή των φυσιολογικών του κυττάρων δηλαδή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων. Όσο ο αριθμός των φυσιολογικών κυττάρων μειώνεται αρχίζουν τα συμπτώματα που είναι μεταξύ των άλλων εύκολη κόπωση και ωχρότητα (ελάττωση ερυθρών αιμοσφαιρίων δηλαδή αναιμία), πυρετός και λοιμώξεις (ελάττωση των λευκών αιμοσφαιρίων) και αιμορραγικές εκδηλώσεις στο δέρμα ή στους βλεννογόνους (ελάττωση αιμοπεταλίων).

Η απάντηση στην λευχαιμία,  ίσως έρθει από τη φύση!

Τελικά, μάλλον αποδεικνύεται ότι το αβοκάντο μπορεί να είναι ακόμη πιο ισχυρό από ό, τι νομίζαμε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία μας και οι ιδιότητες του ευεργετικές!

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Research, το αβοκάντο μπορεί να είναι το «κλειδί» για την θεραπεία της λευχαιμίας (AML).  Ο καθηγητής Paul Spagnuolo από το Πανεπιστήμιο του Waterloo έχει ανακαλύψει ότι το αβοκάντο περιέχουν ένα λιπίδιο που προσβάλλει άμεσα λευχαιμικά βλαστικά κύτταρα, χωρίς ταυτόχρονα να βλάπτει τα υγιή κύτταρα. Τα βλαστικά κύτταρα είναι πραγματικά το κύτταρο που φέρουν την ασθένεια και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την ανάπτυξη της νόσου. Γι αυτό το λόγο πολλοί ασθενείς με λευχαιμία παρουσιάζουν υποτροπή

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα φάρμακο με βάση το αβοκάντο θα μπορούσε να αυξήσει δραματικά το προσδόκιμο και την ποιότητα ζωής των ασθενών με λευχαιμία (AML).

Αλλά, φυσικά, αυτό πρόκειται να πάρει χρόνο. Το φάρμακο είναι ακόμα χρόνια μακριά από το να πάρει έγκριση για χρήση σε ασθενείς με καρκίνο.

Όμως, ήδη προετοιμάζεται για την κλινική δοκιμή Φάσης Ι, στην οποία οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με AML θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό, πράγμα που είναι ενθαρρυντικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ